Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasila se Almina porodica: Videla je snimke 18-godišnjakinje na telefonu svog muža, pretio joj je ubistvom

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Rekao sam svojoj ćerki, vidiš da te više ne voli. Neka on nastavi sa svojim životom, a ti nastavi s svojim. Ali ona mi je rekla da ne može doneti takvu odluku, jer ne dolazimo iz porodice gde se tako postupa", rekao je Almin otac

  • 0
Alma Arazi, Ergys Arazi Foto-kolaž: Facebook Alma Bushati Arrazi/Ergys Arazi

Dok se u rekama Bojana i Drin nastavlja intenzivna potraga za telima Alme Bušati Arezi i njenih dvoje dece, s tračkom nade da nisu doživeli istu sudbinu kao 9-godišnja devojčica koju je pronašao ribar Safet Hasani uveče 4. maja, piše VoxNews.

U medijima i svuda se iznose i bacaju hipoteze, izlaze podaci i detalji kao čestice, ponekad iz agencija Državne policije, ponekad iz Tužilaštva, a ponekad iz kruga bliskih, poznatih ljudi porodice Arezi i Bušati, piše taj portal.

VoxNews je otputovao kako bi se sastao sa članovima porodice Alme Arezi, njenim ocem Azemom Bušatijem i sestrom Gentom.

Našli su ih sve zajedno, u privatnom stanu na periferiji Tirane.

Očajni su za bilo kakvim novim informacijama o sudbini svoje sestre i dece, ali i traumatizovani Alminom odlukom.

Oni su, posebno sestra, bili svesni svih situacija koje su se događale unutar četiri zida gde su Alma, Ergis i njihovo troje maloletne dece živeli.

Sve je počelo davno. Kada je Ergis započeo vanbračnu vezu s devojkom mnogo mlađom od njega.

Za vezu je saznala samo njegova žena i ista je prekinuta nakon toga. Ali vrhunac bi bio još jedan odnos koji je Ergis stvorio, s 18-godišnjom devojkom. Dugo je živeo dvostruki život.

Almina sestra Gentu kaćže da je ona dugo bila svesna života koji je njen suprug vodio, ali je odlučila da ga prihvati radi ljubavi i dece.

Genta opisuje svog šuraka, Ergisa, kao čudnog čoveka. Imao je drugačiji odnos sa svojom ženom, odnosno sa njenom sestrom, ali i sa svojom decom. On ih je, prema celoj porodici Bušati, veoma voleo.

Ali ljubav prema Almi izbledela je tokom godina. Izvan kamera, Almin otac, Azem Bušati, rekao je:

"Rekao sam svojoj ćerki, vidiš da te više ne voli. Neka on nastavi sa svojim životom, a ti nastavi s svojim. Ali ona mi je rekla da ne može doneti takvu odluku, jer ne dolazimo iz porodice gde se tako postupa. Naučeni smo da umremo s onim s kim se venčamo. Rekao sam joj da je dobro da napravi korak pre nego što bude kasno, jer priče poput ove loše se završavaju."

Očigledno je otac predvideo gorak kraj.

Nedavno, prema svedočenju Gente, njena sestra je doživela stres, izazvan odnosom njenog muža s drugom devojkom. Tokom razgovora, čak priča i o svojim dolascima u Tiranu, i kako je Ergis, svaki put kada bi odlazila s decom, dolazio i pretio joj, govoreći da deca nisu njena.

"Izvedi moju decu napolje, ubiću vas sve", rekao je.

Ipak, izvan ovih izazova, Alma je bila odlučna da se ponovo vrati. I da nastavi da živi u kući čoveka koji je nije voleo i poštovao.

Od nedavno su živeli u odvojenim sobama. Prema onome što je Alma pričala svojoj sestri, Ergis ju je vređao i ponižavao.

Vrhunac je dostignut prošlog meseca, kada je na telefonu svog muža pronašla snimke s 18-godišnjakinjom, čije ime počinje na A.

Svi ostali članovi porodice bili su svesni Ergisovog odnosa prema Almi. Čak njegova sestra koja je bila poslednja koja se srela s Almom u kafiću.

U razgovoru koji je imala s Gentom, ispričala joj je kako je u poslednjem trenutku, ispred bara "Panorama", prošao Ergis sa svojom devojkom. Čini se da je baš to uticalo na pogoršanje Alminog mentalnog stanja. Poslao joj je poruku da je napravila fatalnu odluku.

Ali kako je porodica saznala za nestanak Alme i dece?

"Bilo je 22 sata 1. maja, kada me je Eri (Ergis) nazvao i pitao da li je moj brat odveo Almu da ide u Dures. Pitala sam ga zašto Alma nije došla kući. Rekao mi je da ne zna. Odmah sam pozvala brata, a javila se i njegova sestra. Pitala sam je da li je moja sestra došla kod nje, ali je rekla da nije", priča Genta.

"Pitala sam i zlotvora da li je razgovarao s njom. Pokušala sam ga nazvati i njegov telefon bio je isključen. Nikada se nije dogodilo da Alma dugo ne razgovara sa mnom. Samo taj dan smo manje pričali nego bilo koji drugi put", zaključila je sestra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA