Sud naredio da Mišković napusti pritvor

Odlukom suda vlasniku "Delte" je određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja policiji svakog prvog radnog dana u mesecu, a privremeno mu je oduzet pasoš

  • 10

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković danas će, nakon sedam meseci i 10 dana pritvora, biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu, pošto je njegova kompanija uplatila 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na ime jemstva za njegovu odbranu sa slobode.

U prepodnevnim časovima Specijalni sud doneo je naredbu o ukidanju pritvora Miškoviću koja je prosleđena upravi Okružnog zatvora sa naredbom da se Mišković pusti na slobodu.

Pre izlaska iz pritvora, vlasnik "Delte" mora da sudu da izjavu da se neće kriti i da neće izbegavati prijem rešenja i dokumenata koja su u vezi sa sudskim postupkom, odnosno da će se odazivati svim sudskim pozivima.

Mišković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra prošle godine.

Miškoviću je, takođe, odlukom suda određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Pošto Mišković izađe iz pritvora, u ovom predmetu samo vlasnik Nibens grupe Milo Ðurašković ostaje u pritvoru. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    23. jul 2013 | 09:38

    Sve je isto kao sto je nekad bilo samo Tita nema da otvori goli otok !!!

  • Marko M.

    23. jul 2013 | 11:25

    Gde su nestai cvrsti i neoborivi dokazi da ce Miskovic da pobegne,a koji su se iznosili prilikom donosenja odluka o produzenju pritvora?

  • Ceda Popovic

    23. jul 2013 | 08:40

    Cisto da pitam, a sta bi sa Milom Djuraskovicem? Koliko je taj covek u pritvoru? E, pravna drzavo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA