Čitulje za organizatora Parade ponosa (FOTO)

Na nekoliko mesta u crnogorskom gradu osvanule su čitulje za predsednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića, a policija istražuje ko su inicijatori ove akcije

  • 8

Čitulje sa imenom predsednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića osvanule su u Budvi uoči prve Parade ponosa u Crnoj Gori.

Nepoznate osobe izlepile su čitulje u više delova grada.

Cimbaljević je ranije rekao da će Parada ponosa u Budvi biti pokazatelj koliko je crnogorsko društvo u stanju da prihvati i neguje različitosti.

Iz crnogorske vlade poručeno je da se održavanjem Parade ponosa želi poslati poruka da je Crna Gora društvo u kome se poštuju ljudska prava, a iz policije da će preduzeti sve mere da manifestacija protekne bezbedno.

Ministar zaštite ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović rekao je ranije da Vlada Crne Gore podržava održavanje Parade.

- Parada ponosa u Budvi biće pokazatelj ukupnih promena u crnogorskom društvu na evropskom putu - istakao je on.

Numanović nije želeo da se direktno izjasni na pitanje da li će lično prisustvovati Paradi ponosa u Budvi, ali je kazao da će tom skupu svakako prisustvovati predstavnik Vlade Crne Gore.

Pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Janjušević istakao je da će policija uraditi sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi skup protekao bez incidenata.

On nije želeo da precizira koliko će policajaca obezbeđivati Paradu, navodeći da će policajaca biti “dovoljno”.

- Policija će, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, uradi sve što je potrebno kako bi skup protekao u mirnoj atmosferi i bez incidenata - istakao je Janjušević.

Iz LGBT Foruma progres najavili su da će do kraja leta biti održana još jedna Parada ponosa u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokica

    23. jul 2013 | 10:55

    Pa kog se vraga cackaju i traze paradu?Nek rade sta rade u cetiri zida,niko ih ne dira!Al ne,hoce oni svima nama prst u oko!Jos ako bi mogli da se proglase ispravnim a nas hetero da smatraju za izopacene i da oni nama daju "prava",tad bi bili najsrecniji!Sve je to cista provokacija!S vako moze i mora da ima pravo na svoj opredeljenje u svoja cetiri zida,i tu nema diskusije!Ipak,ni mi hetero ne idemo po ulici goli i ne trubimo o svojoj sexualnosti.

  • budim

    23. jul 2013 | 10:44

    Sve ukazuje da to u Budvi nece proci bez nasilja , a prvo saopstenje bice da su nerede ( ako ih bude) izazvali navijaci Partizana i CZ iz Srbije i Republike Srpske !

  • Marija Ovuka

    23. jul 2013 | 11:22

    Gluposti,pisati anonimno citulje...to je kaznjivo...Vreme je da se aceptira razlicitost :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA