Crnu italijansku ministarku gađali bananom!

Incident se dogodio tokom ministarkinog govora, a voćka je promašila Čečile Kašetu Kjenge, rođenu u Demokratskoj Republici Kongo

  • 9

Nepoznata osoba bacila je bananu na prvu crnu italijansku ministarklu Čečile Kašetu Kjenge, tokom govora na mitingu Demokratske parije.

Incident se dogodio tokom ministarkinog govora, a voćka je promašila Čečile Kašetu Kjenge, rođenu u Demokratskoj Republici Kongo.

Ovo nije prvi ispad ove vrste čija je "meta" upravo Kjenge. Podsetimo, nju je jedan član antiimigracione stranke Lige za sever uporedio s orangutanom.

Kjenge, koja nije nasela na provokacije niti nazvala Italiju rasističkom zemljom, odmah je reagovala na napad bananom, rekavši da je to "bacanje hrane".

Reakcije na ovaj događaj preplavile su društvene mreže, a podršku Kjenge izrazili su i političari na svojim nalozima na Tviteru.

- Još jedan sraman napad. Podrška ministarki Kjenge. Hajde da jednostavno ignorišemo budale - napisao je gradonačelnik Rima Ðani Alemano.

Ministar za zaštitu životne sredine Andrea Orlando izrazio je "najdublje negodovanje zbog ovog bednog čina", dok je ministarka poljoprivrede Nuncia de Ðirolamo napisala:

- Kjenge je pokazala da je ironija ponekad najbolje oružje kada se suočite s idiotskim i nasilnim ponašanjem.

Napetost je počela da raste i pre napada bananom, pošto su članovi desničarske organizacije Nova snaga na mitingu postavili lutke u prirodnoj veličini, polivene lažnom krvlju.

Ova grupa protestovala je zbog kampanje koju je Kjenge pokrenula, da deca rođena u Italiji od roditelje stranaca, mogu lakše da dobuju državljanstvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA