U Turskoj nađen deo krsta na kojem je razapet Isus Hristos?

Legenda kaže da su svojevremeno delovi krsta na kojem je razapet Isus Hristos poslati verskim vođama širom sveta, čime se može objasniti kako je ovaj komad završio u Turskoj

  • 21

Arheolozi u Turskoj veruju da su pronašli mali komad krsta na kojem je razapet Isus Hristos.

Otkriven je u kamenom kovčegu kraj crkve iz sedmog veka u Sinopu u Turskoj, nakon čega je poslat na testiranje kako bi bila ustanovljena autentičnost.

Legenda kaže da su svojevremeno delovi krsta poslati verskim vođama širom sveta, čime se može objasniti kako je ovaj komad završio u Turskoj.

Profesorka Gulgun Koroglu, koja je na čelu arheološkog tima, rekla je za list "Harijet" kako su pronašli komad krsta za koji smatraju da je na njemu razapet Isus.

Ona i njen tim počeli su da rade na nalazištu kraj crkve u Sinopu još 2009. godine, a od tada su pronašli više od 1.000 kostura na tom mestu.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мангупарија

    3. avgust 2013 | 00:01

    Исус је постојао и постојаћемо сви заувек,и када умремо душа ће нам бити иста и постојаћемо,само што неко неће ићи ко Христа.Ко је створио људе,мајмуни,ванземаљци ? Дај бре немој ме засмејаваш,ако смо од мајмуна настали зашто се више не праве људи од мајмуна,зашто ванземаљци не направе нешто,то што видите на небу то је питање целог света чије је то,дал је то америчко,руско итд.

  • Winnetou

    2. avgust 2013 | 23:03

    A kako će utvrditi autentičnost? Uporediće ga sa drugim ostacima? Mogu da mu utvrde starost, a pošto se ne zna ni da li je Isus postojao, a ne na kom je krstu razapet, ovo je, naravno, budalaština.

  • Lol

    3. avgust 2013 | 10:42

    Sram vas bilo, kako mozete tako, kako mozete hulit na boga i okretati mu ledja?? Ma jadni ste!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA