Milanović: Pre 18 godina oslobodili smo Hrvatsku, a naša zastava zavijorila se u Kninu!

- Pre 18 godina hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi označila pobedu hrvatske vojske i oslobađanje okupiranih područja, a danas se ona s ponosom vijori u Briselu i Strazburu - kaže premijer Hrvatske

  • 30

Hrvatski premijer Zoran Milanović čestitao je danas građanima Dan pobede i domovinske zahvalnost i Dan hrvatskih branitelja istakavši da je pre 18 godina hrvatska zastava “na kninskoj tvrđavi označila pobedu hrvatske vojske i oslobađanje okupiranih područja”, a da se danas ta zastava “s ponosom vijori u Briselu i Strazburu”.

- Mi, pobednici, danas imamo snage i možemo osuditi svako počinjeno zlo, žaliti za svakom nevinom žrtvom, svakim izgubljenim životom u ovome nametnutom ratu. Učinimo sve da budemo dostojni tih žrtava i izgradimo Hrvatsku kakvu su njeni branitelji sanjali. Bolju Hrvatsku - navedeno je u čestitki u kojoj se srpske žrtve hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" ne pominju.

“Tog su dalekog avgusta, u samo 84 sata vojno-policijske operacije Oluja, hrvatski branitelji oslobodili više od 10.000 kvadratnih kilometara. Zahvalni smo im na hrabrosti i odlučnosti, zahvalni smo njihovim porodicama. Mnogi od njih utkali su svoje živote u temelje hrvatske države. Hvala i svim hrvatskim građanima koji su podupirali i pomagali ovu opravdanu, oslobodilačku borbu. Jer, kao što je jednom rekao Vlado Gotovac, pobedu u Domovinskome ratu ostvarila je naoružana i nenaoružana, muška i ženska Hrvatska”, naveo je Milanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    4. avgust 2013 | 12:02

    Oslobodili ? Od naroda koji je tu 7 vekova ? Boze ima li pravde ? Prema popisu iz Dubrovnika 1898 godine nije bilo Hrvata vec sve Srbi i Italijani. http://slavicnet.com/pls/ije/forum_v5.show_post?id=81821

  • Izujedase me komarci

    4. avgust 2013 | 12:22

    Rece cistokrvni Srbin...zna on to ,zato ga i boli,i slavi ovu sramotu!

  • Bojan

    4. avgust 2013 | 12:42

    J...m te u prezime.. Otkud ti hrvat. Cist primer pokatolicenog Srbina koji na kraju ispadose najveci hrvati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA