Brutalno ubijen pop koji je štitio Pusi rajot!

Sveštenika (75) je ubio mladić sa psihičkim problemima kome je on pružio utočište. Ubica je odvezen u bolnicu jer je i sebi naneo povrede nožem

  • 6

Jedan ruski pravoslavni sveštenik koji je pozivao na oslobađanje članica pank grupe Pusi rajot, ubijen je u Pskovu, saopštila je ruska policija.

- Telo sveštenika Pavela Adeljgejma pronađeno je sinoć u Pskovu sa povredama nanetih nožem u blizini crkve, rečeno je agenciji Frans pres u policiji u tom gradu.

Prema istrazi, sveštenika (75) je ubio mladić sa psihičkim problemima kome je on pružio utočište. Mladić (27) je hospitalizovan pošto je, nakon ubistva, i sebi naneo povrede nožem, dodaju izvori iz istrage.

Policija nije povezala to ubistvo sa stavovima sveštenika koji je u više navrata kritikovao crkvene vlasti, ali je ono izazvalo žestoku polemiku u javnosti.

- Ubijen je poslednji slobodni sveštenik Moskovske patrijaršije - napisao je arhiđakon Andrej Kurajev, jedan od najpoznatijih pravoslavnih blogera.

Adeljgejm je u više navrata kritikovao veze Pravoslavne crkve i ruske države, a potpisao je i pismo upućeno ruskom patrijarhu Kirilu da stane u odbranu Pusi rajot.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekatarina Samucevič osuđene su 17. avgusta 2012. na po dve godine zatvora za huliganstvo, pošto su u februaru u Hramu Hrista Spasitelja izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

Pošto su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jekatarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ili je to reklama?

    6. avgust 2013 | 13:57

    Cekaj samo, nesto mi nije jasno... Ubijen je svestenik koji je podržavao tamo neke ne bitne likove, a njegovo ubistvo nema veze sa tom podrškom?!? Pa kakve veze onda to ima? Znaci sutra cemo citati vest da je covek koji je bolovao od slabog srca poginuo jer je pao sa skele?!? Mozda ja nesto ne kapiram...

  • Ovo je

    6. avgust 2013 | 15:13

    Cetvrti komentar koji Telegraf ne objavljuje.Ne trpi novina kad joj se kaze istina.Juce dva,danas dva.Toliko o novini.Student.

  • Lud Zbujen

    6. avgust 2013 | 13:51

    Da nije i njemu curelo sveto mleko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA