EVROPOL: Razbijen lanac narko-dilera

Evropska policijska služba uhapsila je 36 osoba i razbila jednu od najvećih mreža krijumčara droge. Tom prilikom zaplenjeno je 1,5 tona hašiša

  • 1

 Evropska policijska služba saopštila je danas da je razbila veliku mrežu krijumčara droge, uhapsila 36 osumnjičenih i zaplenila 1,5 tona hašiša.

Operacija, u kojoj su učestvovali španska civilna garda, Evropol i francuske, marokanske i španske policijske vlasti, započeta je prošle godine, kada je marokanska žandarmerija presrela jedan brod pun hašiša i privela njegovu posadu.

Tada je otkriveno da krijumčari redovno transportuju hašiš iz Maroka u Španiju, a zatim dalje u Evropu, navodi se u saopštenju Evropola. Pored velike količine droge, u Francuskoj, Maroku, Portugalu i Španiji zaplenjeno je više od 32.000 evra u gotovom novcu, preko 200 mobilnih telefona, 13 automobila, jedan motor, brod i pištolj. Zaplenjeni su i uređaji za precizno merenje droge.

Vođa kriminalne grupe u Maroku ubijen je pre nekoliko dana u Španiji u obračunu rivalskih grupa krijumčara, saopštio je Evropol.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mashine Gun

    7. avgust 2013 | 23:08

    Ovoliko droge ima jedno manje selo na jugu Srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA