SRBI NE HAJU ZA RAT U EGIPTU: Naši turisti u Hurgadi oformili krizni štab u plićaku!

Najveći problemi sa kojima se trenutno suočavaju naši turisti su da li smeju golišavi da piju koka-kolu u restoranima, da li je pobedila Vojvodina ili Bursa i kako da se izbore s dosadnim muvama

  • 16

U Kairu je uvedeno vanredno stanje zbog masakra, a naši turisti se u Egiptu zabavljaju bolje nego ikada, saznaje Telegraf.rs.

Prema svedočanstvu jedne od turistkinja, koja je želela da ostane anonimna, situacija je do te mere "ozbiljna" da su Srbi bili primorani "da oforme krizni štab u plićaku i odatle pomno prate dešavanja".

- Narode, sve je u redu, nema problema ovde! - piše na njenoj Fejsbuk stranici.

Komentar nam, uz osmeh, potvrđuje i Nikola Kesić, turistički vodič "Argus tursa", koji se trenutno nalazi u Hurgadi s grupom od 350 ljudi, napominjujući da je jedina izmena u planu bilo odlaganje nekoliko izleta, i to zbog blokade puteva.

- I to smo uradili na zahtev egipatske turističke policije - počinje priču za Telegraf Nikola, dodajući da je on u Egiptu od maja i da planira da ostane tamo do kraja godine.

- Niko od nas nije osetio ništa od nemira o kojima se već dugo piše u medijima. Kao da smo na drugoj planeti! To, međutim, ne znači da nećemo ispoštovati pravila policijskog časa, koja podrazumevaju da ne smemo da izlazimo na ulicu posle 18 časova.

Prema njegovim rečima, već sutradan u Egipat sleće pun avion Srba, koji izgleda nimalo ne haju na upozorenja Ministarstva spoljnih poslova da se ne putuje.

Da se većina Srba koja trenutno letuje u Egiptu prosto utrkuje kako bi dokazala koliko su" jaki" i do koje mere ništa ne može da ih uplaši dokazuje i njihova više nego živa prepiska na društvenim mrežama.

Najeksplicitnija je svakako ona Miloša Đ. Sibula, pokrajinskog poslanika LSV i direktora JP "Gradsko zelenilo i pijace", na čijem su Fejsbuk profilu osvanule fotografije na kojima ovaj funkcioner i njegovi prijatelji obilaze piramide u Kairu.

Opušteni i nasmejani, kao da se ništa ne dešava!

Sudeći po prepisci naših neustrašivih turista, najveći problemi s kojim se trenutno suočavaju je da li smeju golišavi da piju koka-kolu u restoranima, da li je pobedila Vojvodina ili Bursa i s koliko razlike i kako da se izbore s muvama koje im dosađuju po hotelskim sobama.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    15. avgust 2013 | 22:29

    Jeste, da se pripuca da vidis kako bi se svi pokupili za jedan dan i krenuli da beze nazad. Lako je biti junak iz daleka...

  • maja

    15. avgust 2013 | 22:30

    Retardi, sta reci...

  • 1234

    15. avgust 2013 | 23:07

    Da zagusti,pljuvali bi srbiju kako im je ona kriva sto ih istog momenta nije evakuisala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA