BEZBOŽNICI: Odvalili krst sa crkve, hteli da ga prodaju na otpadu! (FOTO)

Lopovi sa kupole Hrama Svete Petke na Čukaričkoj padini odvalili bronzanin časni krst, težak 90 kilograma, najverovatnije u nameri da ga preprodaju na otpadu kao sekundarnu sirovinu. Srećom, građani su na vreme primetili dešavanja na kupoli parohijskog doma i pozvali policiju Čukarice

  • 31

Grupa vandala provalila je u parohijski dom Hrama Svete Petke na Čukaričkoj padini u Beogradu i probila krov objekta u izgradnji.

Zatim su sa kupole odvalili bronzani časni krst, težak 90 kilograma, najverovatnije u nameri da ga preprodaju na otpadu kao sekundarnu sirovinu. Srećom, građani su na vreme primetili dešavanja na kupoli parohijskog doma i pozvali policiju Čukarice.

Policija je brzo uhapsila dva kradljivca, dok za trećim intezivno traga. Starešina Hrama Svete Petke protojerej Nikola Trajković kaže da su krađe u crkvama, nažalost, relativno česte, ali da je ideja da se odvali i ukrade časni krst, vrhunac bezbožnosti i nečovečnosti. Parohijski dom i hram Svete Petke na Čukaričkoj padini grade se zahvaljujući donaciji vernika.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maggio

    24. avgust 2013 | 12:24

    Nisu Ademe ukrali su ga tvoja verska braca romi sa juga Srbije, Surdulice ili okoline koji su pretezno naselili te delove Cukarice, i koje nazalost svaki dan moram da gledam i slusam u svom gradu. Mnogo si pametan i ti i tvoja vera....

  • Perica

    24. avgust 2013 | 12:22

    A i vasi su poznati po tome sto za barjam piju alkohol,jedu pecenje PRASECE i kradu... Tako...

  • Lara

    24. avgust 2013 | 12:34

    Ademe, slični tebi to rade. Ništa im nije sveto. Prodane duše! Nisu to vernici uradili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA