Internet preplavila vest o smrti Jovanke Broz, u Urgentnom demantuju!

Nekoliko medija iz BiH, u nedelju uveče su pod oznakom "hitno" objavili da je bivša Titova supruga preminula od posledica metastaziranog karcinoma, što srpski lekari demantuju

  • 20

Nekoliko internet portala, objavilo je večeras vest da je umrla Jovanka Broz, udovica nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali su iz Kliničkog centra Srbije demantovali ove navode.

- Večeras je u Beogradu, u 89. godini života, preminula Jovanka Broz, udovica Josipa Broza Tita. Jovanka je preminula u Kliničkom centru Srbije od posljedica metastaziranog karcinoma - glasila je kratka vest na nekoliko portala u BiH.

Ova vest je objavljena na desetak internet portala, ne objavivši nikakve pojedinosti. Kako saznajemo, ova lažna vest je potekla od strane poznatog hrvatskog novinara, koji je vest o njenoj smrti objavio na društvenoj mreži "Tviter", da bi je nekoliko minuta zatim povukao. Sa njegovog naloga, mediji koji ga "prate" na Tviteru su "pokupili" ovu informaciju, a zatim je objavili.

Nedoumica je razrešena u Urgentnom centru Srbije, gde su za Telegraf.rs demantovali smrt Jovanke Broz.

 

- Vest koja se pojavila u nekim medijima o smrti Jovanke Broz je netačna - saopšteno nam je kratko u Urgentnom centru Srbije.

Podsetimo, Jovanka Broz je dovedena u Urgentni centar u veoma teškom stanju, a doktori su dijagnostifikovali tumor, koji je metastazirao. Prema rečima doktora, njeno stanje je teško, i zbog stepena teške bolesti, njeno izlečenje je neizvesno.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • licanin

    27. avgust 2013 | 12:36

    Veoma je ruzno nipodastavati nekoga tko je tesko bolestan, potpuno odsustvo empatije u pojedinim komentarima na zalost istih govori o njima kao licnostima,ali dobro ovo je mjesto gdje svi mogu reci sta misle. Jovanka je jedan od zadnjih simbola proslog vremena, i zavrijedjuje ako nista, postovanje u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazi.

  • kriticar

    26. avgust 2013 | 07:38

    Stefane ne radi se u o starosti radu se o njenom nacinu zivota posle Titove smrti . Zatvorili su je kao životinju i dopustili da zapadne u tako lose zdravstveno stanje . Ako su mogli da joj odlucuju o njenoj slobodi kretanja mogli su i da je lijece blagovremeno ...!!! Svaki ljudski zivot je vrijedan , ako ljudski razmišljamo .

  • o moj Boze

    26. avgust 2013 | 01:47

    Stefane, ta "matora baba", kako je nazivas, bila je prva dama Jugoslavije, i naravno da je bitno njeno stanje. A decu koja su obolela niko zbog nje nije stavio u drugi plan. A svaciji zivot je podjednako vredan i deteta od 7 godina i starije osobe od 70 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA