Najveći napad u istoriji na internet mrežu u Kini!

Kineska državna agencija CNNIC je saopštila da su u nedelju ujutro, tokom dva sata, srušeni serveri sa internet domenom .cn

  • 0

Kineska internet mreža je pretrpela "najveći napad u istoriji", pri čemu su se srušili serveri sa internet domenom .cn, saopštila je kineska državna agencija CNNIC.

U saopštenju se navodi da se kineski nacionalni domen u nedelju ujutro tokom dva sata našao pod takozvanim DDoS napadom, kad se hakerskim napadom sprečava pristup serveru putem preopterećivanja mreže slanjem ogromnog broja zahteva, prenela je agencija AFP.

Dva sata kasnije je došlo do novog napada na kinesku mrežu, koji je prerastao u "najveći napad te vrste", saopstila je agencija CNNIC, ne navodeći ko bi mogao da bude odgovoran za taj napad.

"Tom prilikom je bila ugrožena rezolucija nekih internet sajtova, pa je njihovo otvaranje postalo usporeno ili isprekidano", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA