TUGA: Preminuo mali Filip Toroman!

Desetogodišnji Filip Toroman preminuo je posle teške bolesti. Dečak je čekao na operaciju tumora jetre u inostranstvu ali je izgubio bitku sa bolešću

  • 14

Desetogodišnji Filip Toroman, koji se duže vreme bori sa teškim oblikom karcinoma, preminuo je danas, ne uspevši da se izbori sa ovom opakom bolešću, saznaje Telegraf.

Dečaku je bila neophodna operacija u inostranstvu jer se u našim bolnicama takvi zahvati na žalost ne rade, a to je zahtevalo i velika novčana sredstva pa se i Telegraf uključio u akciju pomoći za malog Filipa. Njegovi roditelji pokušavali su da sakupe sredstva i nađu kliniku koja bi ga operisala, međutim bolest je bila jača.

Pre par meseci kada se Filipu stanje pogoršalo njegovi roditelji su se oglasili na Fejsbuku.

- Nažalost moramo da obavestimo sve dobre ljude da je naš sin juče imao najteži dan. Tumor je pukao i počeo da krvari... Fiki je zahvaljujući brzom reagovanju hirurga ponovo operisan, a funkcija jetre je prebačena na samo jedan njen deo. On je na aparatima u komi, održavaju mu život, u dubokom snu... Lekari kažu da je čudo da je ovo preživeo. Čekamo iz sata u sat, njegova hrabra mala duša je u božjim rukama - napisali su njegovi roditelji.

Na žalost Filip nije izdržao, njegovo srce danas je stalo. Na fejsbuk stranici "Mi svi za Filipa Toromana" odmah po saznanju da je dečak preminuo brojni prijatelji i građani ostavili su svoje poruke saučešća porodici.

Podsetimo, Telegraf.rs je prošlog meseca objavio spisak mališana kojima je novčana pomoć najpotrebnija kako bi se izborili sa podmuklim bolestima i produžili svoj mladi život. Filip je bio jedan od njih. Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite ostaloj deci novčanim prilozima da odu na lečenje u inostranstvo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    27. avgust 2013 | 21:10

    Saucesce porodici . I tako dok se vladari sekiraju ko ce koje mesto i koji ministar ,umiru djeca iz Srbije po raznim bolnicama.A puna su im usta uspjeha ,kako su ovo kako su ono,pa hajde Vucicu lafcino ako si taj kako se hvalis covjek iz naroda pomogni finansiski mnoge malisane tesko obolele dok je vrijema a ne kad dodju u zadnji stadijum bolesti

  • made in great britain

    27. avgust 2013 | 22:04

    @Bosnjak pisao si kao i veliki broj nas kako razmislja.

  • daba

    27. avgust 2013 | 22:27

    tuga... da se prolije potopila bi citav svet...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA