Tribunal na zahtev Šešelja izuzeo sudiju!

Sudsko veće je donelo odluku o izuzeću danskog sudije Frederika Harhofa zbog sumnje u njegovu nepristrasnost zbog pisma koje je uputio posle oslobađajućih presuda hrvatskim i srpskim generalima

  • 4

Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je zahtev lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za izuzeće danskog sudije Frederika Harhofa zbog sumnje u njegovu nepristrasnost.

Sudija Harhof je na adrese 56 prijatelja i saradnika uputio pismo u kojem je ocenio da su oslobađajuće presude hrvatskom generalu Antu Gotovini, bivšem načelniku Generalštaba VJ Momčilu Perišiću i bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću plod politički motivisanog pritiska predsednika suda Teodora Merona na kolege.

"Većina, uz izdvojeno mišljenje sudije Liua Dakena, smatra da je u pismu sudije Harhofa vidljiva njegova pristranost u smeru osuđujuće presude. Tu pristranost bi primetio i prosečno informisani posmatrač", stoji u odluci koju je putem svog profila na Tviteru objavio advokat Luka Mišetić, koji je u Hagu vodio obranu hrvatskog generala Ante Gotovine.

U odluci se dalje kaže da većina, uz izdvojeno mišljenje sudije Liua, smatra da je pretpostavka nepristranosti pobijena. U skladu s tim, većina smatra da je "optužba o pristranosti sudije Harhofa osnovana".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AleksandraCZV

    29. avgust 2013 | 14:40

    Bravo!

  • mima

    29. avgust 2013 | 16:23

    nije on tamo lider radikala,on je tamo NEPRAVEDNO UTAMNICEN SRBIN....

  • Srdja

    30. avgust 2013 | 08:15

    da uopšte pratite situaciju shvatili bi da je ovaj Danac sporo žestoko popljuvao sud tako da je ova odluka očekivana i uradili su to zbog sebe a ne zbog njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA