KRAJIŠNIK: Čemu doček, ja sam ipak zločinac (VIDEO)

- Kao da sanjam! Ne znam zašto je organizovan doček, ja sam, ipak, ratni zločinac. Tek u revizionom postupku moram dokazati istinu - rekao je Momčilo Krajišnik, koga je na Palama dočekalo više hiljada građana

  • 10

Prvi predsednik Skupštine Republike Srpske i haški osuđenik Momčilo Krajišnik stigao oko 18.40 sati na banjalučki aerodrom avionom Vlade RS iz Beograda. Dobrodošlicu Krajišniku poželeo je i predsednik RS Milorad Dodik.

Krajišnik je nakon izlaska iz aviona novinarima rekao da je pod utiscima i da mu se čini ''kao da sanja i da je došao sa onog sveta''.

- Vi ne znate kakva je ova država. Čuvajte je, branite je. Bolje nema na svetu -rekao je Krajišnik, istakavši da jedva čeka da vidi svoje unuke.

Krajišnikaje večeras na Pale, dočekalo više hiljada građana. Uz zvuke "Marša na Drinu", okupljeni su burno pozdravili prvog predsednika Skupštine RS, a uz mnoštvo zastava, na dočeku su se mogli videti i transparenti s natpisima "Stop haškom teroru", "Dobrodošao, predsedniče", "Krajišnik - sin srpskog naroda"... ''.

- Ne znam zašto je doček organizovan, ja sam, ipak, ratni zločinac. Tek u revizionom postupku moram dokazati istinu - rekao je Krajišnik.

Uhapšen 2000. godine, Krajišnik je pušten na slobodu pošto je u britanskom zatvoru izdržao dve trećine kazne od 20 godina zatvora. Na tu kaznu ga je 2006. godine osudio Tribunal u Hagu zbog ratnih zločina nad nesrpskim stanovništvom tokom rata u BiH: istrebljenja, ubistava, progona na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, deportacije i nečovečnog postupanje, i zbog zločina protiv čovečnosti.

Upitan šta će dalje, rekao je da želi da se bavi "svojim privatnim poslom".

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    30. avgust 2013 | 20:37

    E svaka ti cast junace kad priznajes gresku jedini koji je rekao ono sto je puno srece i zdravlja ti zelim u daljem zivotu...

  • Ja

    30. avgust 2013 | 23:49

    E moj narode glupi..... Kratke pameti i jos kraceg sjecanja. Ratnog profitera tako docekujes. Njemu i Radovanu bi trebali suditi prvo sta su uradili nama SRBIMA

  • Pedja-PFC

    30. avgust 2013 | 21:32

    Ironija!Pravo u metu,braco Srbi!Mislite o tome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA