Obama odlučio da SAD napadnu Siriju, čeka odobrenje Kongresa

- Odlučio sam da SAD treba da preduzmu vojnu akciju protiv Sirije. Ona će biti preduzeta sada, sledeće nedelje ili sledećeg meseca - rekao je Obama

  • 33

Američki predsednik Barak Obama obraćanje javnosti iz Bele kuće o tome zašto SAD treba da preduzmu vojnu akciju protiv Sirije, počeo je rečima:

 

- Odlučio sam da SAD treba da preduzmu vojnu akciju protiv Sirije. Ona će biti preduzeta sada, sledeće nedelje ili sledećeg meseca - rekao je Obama.

 

- Tražiću autorizaciju za upotrebu sile od kongresa - kazao je Obama i dodao da će krenuti u akciju i bez pristanka Veća sigurnosti "koje je paralizovano".

 

Na početku obraćanja Obama je kazao da je pre deset dana svet gledao horor u najžešćem napadu u 21. veku - Juče smo pokazali dokaze da je Asadov režim izveo napade hemijskim oružjem - rekao je Obama.

 

- Svi su videli strašne slike mrtvih. Sedam stotina dece, koju je ubila vlada. Ovaj napad je napad na poštovanje i svetsku sigurnost - rekao je Obama.

 

- To bi moglo dovesti do eskalacije sukoba hemijskim oružjem.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdja

    31. avgust 2013 | 22:21

    Ugasite UN.... Odavno su izgubile svrhu....sila i nasilje vladaju planetom. Sramota

  • Bili Piton

    31. avgust 2013 | 20:33

    Mi u Srbiji, Iraku, Libanu.... dobro znamo kako izgleda američka istina. Najgore je što više nema ko u svetu da im se suprostavi.

  • Mufljuz

    31. avgust 2013 | 20:27

    Bog sve gleda...toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA