DAČIĆ: Iza šverca oružja ne stoji država Srbija

Premijer je na pitanje o kontejnerima oružja koje je zaplenjeno u Luci Rijeka rekao da se zna na koji se način zvanično trguje oružjem, ali da nema informacije o tome ko bi iz Srbije mogao biti povezan sa tim oružjem

  • 5

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je danas u Sarajevu da nema preciznih informacija o kontejnerima oružja koje je zaplenjeno u Luci Rijeka, ali je odbacio mogućnost da je reč o trgovini iza koje stoji država Srbija.

Premijer je na pitanje novinara, nakon sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara Vjekoslavom Bevandom, rekao da se zna na koji se način zvanično trguje oružjem i kakvi se postupci moraju sprovesti, javila je agencija Hina. Dačić je rekao i da nema informacije o tome ko bi iz Srbije mogao biti povezan sa tim oružjem, založivši se za to da krivci treba da odgovaraju.

- Ako je neko pomagao taj šverc, onda taj neko treba da odgovara - kazao je Dačić.

Hrvatski mediji objavili su da je u riječkoj luci zaplenjeno nekoliko kontejnera oružja koje je došlo iz Srbije. Mediji su kontejnere ilegalnog oružja povezali sa srpskim biznismenom Slobodanom Tešićem, ali je on negirao da je na bilo koji način povezani sa tim slučajem. Tešić je zatražio od nadležnih organa Srbije i Hrvatske istragu i obaveštavanje javnosti o tome ili će, kako je rekao, biti prinuđen da se obrati sudu.

U Upravi carine Srbije Tanjugu je rečeno da raspolažu informacijama o navedenom oružju, ali da to ne želi da komentarišu u cilju istrage.

Srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) saopštila je da oružje pronađeno u luci u Rijeci ne pripada vlasniku srpske firme Teneks (Tenex) Slobodanu Tešiću, kako su objavili neki hrvatski mediji.

"Neposredno po operativnom saznanju, BIA je pre sedam dana obavestila nadležne službe i državne organe Hrvatske o postojanju sumnje da se vrši transport komponenti i robe dvostruke namene", navedeno je u saopštenju BIA dostavljenom RTS-u.

Kako je navela BIA, roba je u Srbiju ušla iz Italije i transportovana je u Hrvatsku.

- BIA je na ovom slučaju radila sa više službi velikih zemalja, radilo se o robi koja je označena kao limena obloga sa dnom koja može da se koristi za proizvodnju rakete - navela je srpska bezbednosna agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kriminala ko u Albaniji

    13. septembar 2013 | 20:06

    Ajde jos i njega nek sklone krimosa koji se vecito uspesno izvlaci sa tim slucajem krijumcarenja oruzja, zbog ,,nedostatka dokaza,,. Neko ga je stitio vec godinama.

  • Da je to drzava ona bi to drugacije

    14. septembar 2013 | 11:46

    Daj da stoji drzava to bi se onda sredilo sa hrvatskom i drugim evropskim zemljama kao so se sredjuje kad drzave prodaju drogu. Svaka drzava prodaje drogu. I tada ih nikad ne uhvate jer se zna kakvi su paketi u pitanju i svi lancano ucestvuju u tome.

  • Adem

    14. septembar 2013 | 10:18

    streptomicin:kad ce da dodju dzihadisti u srbiji prvi imas da osetis......ti i tvoja keva....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA