POSLE SRAMOTE: Kazne i smene zbog kašnjenja voza

Železnice Srbije saopštile su da su šefovi železničke stanice Beograd i Organizacione celine za tehničko-kolske poslove Beograd smenjeni, dok je sedmorici zaposlenih smanjena plata

  • 8

Zbog kašnjenja međunarodnog voza, koji je putovao više od 32 sata na relaciji Beograd - Bar, smenjeni su i kažnjeni odgovorni, saopštavaju Železnice Srbije.

U saopštenju se navodi da je generalni direktor "Železnica" Dragoljub Simonović smenio šefa železničke stanice Beograd i šefa Organizacione celine za tehničko-kolske poslove Beograd.

Dodaje se da je za 20 odsto umanjena mesečna zarada sedmorici zaposlenih - otpravnicima vozova u železničkim stanicama Beograd, Topčider, Rakovica i Resnik, pregledačima kola u stanicama Beograd i Resnik, kao i čuvaru putnog prelaza u stanici Resnik.

Simonović ističe da je "nedvosmisleno utvrđeno da su postojali propusti" i da su, u skladu sa tim, preduzete disciplinske mere, ali i da se utvrđivanje odgovornosti nadležnih nastavlja.

Direktor Železnica je naveo da će ovo biti velika opomena zaposlenima da se ponašaju odgovorno u radu, jer će se, prema njegovim rečima, rigorozno kažnjavati i znatno manje greške.

Simonović se izvinio putnicima i podsetio da će im novac biti vraćen.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • StefanLe

    19. septembar 2013 | 18:52

    Da ga ne pretera malo,a? Mozda bi trebao da proseta preduzecem kojim upravlja. Vrlo cest korisnik sam srpskih vozova. I nikada nikada nisam stekao utisak doticnog da su zaposleni krivi. Nije bas da ih nema, ali mozda bi oni trebalo da porade na zeleznickoj infrastrukturi... Alo bre, covece, ulozite nesto u zeleznicu...sredite pruge... Sta kao sada, kaznio sam radnike i to je to, izvukao se za sve? Dokle ce vise radnici da budu krivi? Radnik je tu da radi svoj posao, ne da cini cuda i nije jedini odgovoran, najvecu odgovornost snosi drzava jer ne ulaze u infrastrukturu...a ocekuje cuda. Sramota.

  • Milos

    19. septembar 2013 | 19:16

    Dal je ovaj normalan.

  • Milos

    19. septembar 2013 | 19:46

    Naravno da nije normalan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA