Pilot tokom leta imao srčani udar, umro posle sletanja

Tokom leta kapetan "boinga 737-900" doživeo je infarkt i uspeo da sleti i bezbedno prizemlji avion u kome je bilo 167 ljudi, On je umro nešto kasnije u bolnici

  • 2

Kapetan aviona imao je tokom leta srčani udar, ali je uspeo da obavi prinudno sletanje i kasnije je umro u bolnici u Bojsiju, saopštili su danas američki zvaničnici.

Avion američke kompanija "Junajted Erlajns", "boing 737-900" sa 161 putnikom i šest članova posade, bezbedno je sleteo u Bojsi, gde su pilota čekala kola hitne pomoći da ga prebace u bolnicu.

Tokom noći pilot je umro, potvrdila je portparolka regionalnog medicinskog centra Sveti Alfons Dženifer Krajnik.

Avion na letu od Hjustona do Sijetla, preusmeren je na prestonicu američke države Ajdaho zbog potrebne hitne medicinske pomoći kapetanu aviona, rekla je portparolka kompanije Kristen Dejvid i dodala da se ukrcao drugi pilot na "stend-baju" i nastavio let do odredišta, prenela je agencija AP.

Ona je dodala da je kapetan aviona "očigledno imao srčani udar" tokom leta, tim pre što su neki putnici za lokalnu televiziju naveli da je stjuardesa, preko razglasa, pitala da li ima lekara u avionu i da je jedan putnik otišao u kokpit da pomogne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • House

    28. septembar 2013 | 04:04

    Prvo, sta je radio kopilot koji se u tekstu ne spominje...dal je bio tu? Drugo, kako su ateroskleroticni krvni sudovi i verovatno visok pritisak promakli lekarima na redovnom sistematskom pregledu koji bi trebao da bude ozbiljan jer je u pitanju pilot a ne vozac traktora.

  • NikolaP

    28. septembar 2013 | 11:13

    House, idi gledaj seriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA