Dinkić u policiji daje izjavu o Nacionalnoj štedionici

Ujedinjeni region Srbije potvrdili su da je lider stranke pozvan da da izjavu u svojstvu građanina i da će se tom pozivu odazvati

  • 2

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić pozvan je na saslušanje u vezi s navodnim zloupotrebama u Nacionalnoj štedionici.

Tanjugu je u toj stranci rečeno da je lider URS pozvan da da izjavu u svojstvu građanina i potvrđeno da će se on tom pozivu odazvati.

Kako prenose beogradski mediji, osim Dinkića, izjavu o tom slučaju bi trebalo da daju i Vladimir Ilić, član URS i bivši direktor Poreske uprave, kao i Vesna Arsić, bivša viceguvernerka NBS i nekadašnja najbliža Dinkićeva saradnica u Ministarstvu finansija.

Podsetimo, Dinkić je ranije izjavio da se raduje razgovoru u vezi s Nacionalnom štedionicom, te da je krajnje vreme da posle 12 godina u ovoj zemlji proradi pravna država i da se konačno odbace sve laži koje su, kako je rekao, njegovi politički protivnici plasirali u medijima o njemu u vezi sa Nacionalnom štedionicom.

Navodeći da je to bio jedan od najboljih državnih projekata, na kome je Srbija zaradila sedam puta više nego što je uložila, Dinkić je rekao i da je upravo preko Nacionalne štedionice omogućeno da se stotinama hiljada građana isplati stara devizna štednja koja im je "više od jedne decenije bila zarobljena u propalim državnim bankama".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. oktobar 2013 | 14:59

    Prpa bato

  • Sladja

    9. oktobar 2013 | 14:56

    Otkud ovo bas sad kad su usvojili nove zakone za oporavak privrede. Hleba i igara! Ionako bivsi radikali se ne mogu pohvaliti velikom pamecu tako da ce ovo kod njihovih glasaca bez problema proci! Jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA