KOMTREJD: Svečani prijem studenata osme generacije ITS-a

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS svečano je obeležila prijem rekordnog broja polaznika osme generacije na studijske programe informacione tehnologije i elektronsko poslovanje

  • 0

Svečani prijem nove generacije studenata ITS-a, održan je danas u prostorijama škole, odnosno kompanije Komtrejd. Rekordan broj studenta osme generacije upoznat je na svečanosti sa planom rada na studijskim programima informacione tehnologije i elektronsko poslovanje, profesorima, kao i članovima menadžmenta škole i kompanije Komtrejd.

Budućim IT stručnjacima obratio se predsednik kompanije Komtrejd, Veselin Jevrosimović.

- Perspektiva obrazovanja i zapošljavanja u IT sektoru sve više se širi i raste. Veliki broj naših  diplomaca, 81 odsto već radi, a njih 11 odsto nastavilo je školovanje na master studijama. Mladi sve više prepoznaju IT sektor kao oblast budućnosti, o čemu govori i činjenica da ove godine imamo duplo veći broj upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu – rekao je Jevrosimović.

Uspeh u budućem školovanju i radu prisutnim studentima je poželeo i Miloš Đurković, direktor HP kancelarije za Srbiju.

Rekordni broj studenata prepoznao je ITS školu, kao jedinstvenu obrazovnu instituciju i zbog toga što pored teorije studenti stiču i praktična znanja radeći na softverksim projektima sa iskusnim inženjerima.

Istraživanje uspešnosti diplomiranih studenata na ITS-u, sprovedeno u januaru 2013. godine, pokazalo je zaista sjajne rezultate. Od osnivanja škole, 2006. godine do danas čak 92,96 odsto diplomaca je napravilo uspeh u svojoj karijeri, od čega je 81,34 odsto zaposleno (u struci), a 11,62 odsto nastavilo školovanje.

Obrazovanje za budućnost- sigurnije zapošljavanje

Tokom trogodišnjih studija, polaznici će moći da savladaju programske jezike i alate koji danas pokreću (IT) svet. Po završetku školovanja, studenti su u potpunosti osposobnjeni za najtraženija zanimanja današnjice, kao sto su: softver inženjeri, programeri, lideri projekata, administratori baza podataka, stručnjaci za elektronsko poslovanje, IT manadžeri.

Polaznicima su omogućeni vrhunski uslovi studiranja, adekvatna softverska podrška, mogućnost za praksu i podrška iskusnih razvojnih timova već zaposlenih u kompaniji.

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Studenti mogu sticati znanja na sledećim smerovima:

organizacione nauke u IT-u, elektronsko poslovanje, informacione tehnologije, računarska multimedija.

Više o samoj školi mozete saznati na www.its.edu.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA