BANKAR KOCKAR: Potrošio 560.000 evra klijenata, kladeći se na trke pasa

Policija je otkrila da je Miloš Krivokapić, bivši referent AIK banke, potrošio je 560.000 evra sa deviznih računa klijenata na internet kockanje, a postoji bojazan da je suma i mnogo veća

  • 4

Miloš Krivokapić, bivši referent AIK banke, potrošio je 560.000 evra sa deviznih računa klijenata na internet kockanjepotvrđeno je Telegrafu u niškoj policiji.

Strastveni kockar posredstvom interneta kladio se na trke pasa i utakmice preko kladionica na Devičanskim ostrvima i Bahamima. Međutim, policija ne isključuje mogućnost da je suma koju je potrošio i veća jer se u februaru, kada je Krivokapić uhapšen, sumjalo da je proneverio samo 56.384 evra. Daljim operativnim radom policija je došla do desetostruko većeg iznosa, ali se nove žrtve nesavesnog bankara i dalje javljaju.

Nazapamćena pronevera, prema priznanju samog Krivokapića, posledica je njegove kockarske strasti.

- On je prebacivao po nekoliko hiljada evra sa deviznih računa klijenata na svoj, a zatim je taj novac uplaćivao na račune kasina u inostranstvu. Tim novcem se kladio, ubeđen u dobitak kojim je planirao da pokrije manjak na računima svojih žrtava. On je priznao da je kockajući se dobio čak 300.000 evra, ali, umesto da nadoknadi štetu, taj novac je ponovo uložio i izgubio - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Krivokapić je nekoliko godina potkradao svoje klijente, i vešto prikrivao mahinacije.

- Birao je uglavnom starije osobe za koje je znao da neće često dolaziti u banku i proveravati stanje svojih računa. Prema njima je bio izuzetno ljubazan, nudio ih je sokom, predstavljao se kao osoba koja će im uvek biti na raspolaganju, kako bi ih navukao da se, kad god dođu u banku, obraćaju samo njemu - kažu u policiji.

Kako se navodi u optužnici koja je podneta na osnovu prvog dela istrage, Krivokapić je falsifikovao zahteve klijenata za razoročenje sredstava, sačinjavao naloge za isplatu u koje je unosio neistinite podatke da je vlasnik deviznog računa podigao novac i potpisivao se umesto njih.

Na taj način je S. M. iz Prištine ostao bez 56.978.80 evra, B. L. iz Kosova Polja oštećena je za 54.500.28 evra a M. F. iz Niša za 36.000 evra. Nestalo je i 25.000 evra vlasništvo N. S. iz niškog sela Hum, te preko 66.893.04 evra N.B. štediše iz Kamenice. Sa računa M. M. iz Niša Krivokapić je u nekoliko navrata podizao novac u ukupnom iznosu od 43.500 evra.

U svojoj odbrani istakao je je da niko od njegovih kolega nije znao na koji način on podiže novac sa računa klijenata i da nije imao pomagače. Međutim, daljom istragom otkriveno je još sedam osoba čijim se novcem Krivokapić kockao, s tim što je trojici pare vratio na račun, pa će odgovarati samo za poslugu. Niška policija poziva eventualno oštećene građane da im se jave, i najavljuje proveru poslovanja banke kako bi se utvrdilo da li je ispoštovana procedura za podizanje uloženog novca.

Banka je obavestila sve građane čiji je novac Krivokapić prisvojio i potpuno ih obeštetila. 

(D. K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    10. oktobar 2013 | 19:56

    Nis. Nis dok ovaj dripac pustosi zivotne ustedjevine, onaj drugi dzukac prodaje "pasje grozdje" umesto aronije. A najaci je onaj tamo negde, isto u srbiji koji je zakopao babu u raku, jos u januaru, da bi mogao i dalje da podize njenu penziju. Sve je to u Srbiji, nazalost:(

  • Perica

    10. oktobar 2013 | 22:22

    @zika I taj je izokoline Nisa mislim na unuka.

  • Dekac

    12. oktobar 2013 | 01:13

    Legenda, samo je mutavim kosovarima uzimao..SLOBODA ZA KRIVOG!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA