PETRA CVIJIĆ NA SASLUŠANJU: Žao mi je, nisam videla Slobodana

Istražni sudija doneo rešenje o pokretanju istrage protiv novinarke. Zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja preti joj kazna do 12 godina zatvora

  • 0

Voditeljka Petra Cvijić (33), koja je svojim automobilom usmrtila pešaka Slobodana Bajića (74), izjavila je kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda da joj je žao što je ubila nesrećnog čoveka, ali da nije imala nikakve šanse da zakoči jer ga je kasno primetila.

Kod sudije Prvog osnovnog suda zadržala se čitav sat dajući svoju odbranu.

- Ona je navela da je tog dana vozila "opel korsu" u Vodovodskoj ulici na Čukarici. Izjavila je da je bio sumrak i da je vidljivost bila slaba i da nije primetila nesrećnog čoveka koji je prelazio ulicu. Novinarka je ispričala da je pokušala da zakoči, ali da nije uspela da zaustavi vozilo na vreme. Takođe je izjavila da joj je žao zbog svega što se dogodilo - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon što je sudija uneo u zapisnik novinarkinu izjavu, vidno potresena i suznih očiju Petra je napustila kabinet u pratnji svog advokata Milenka Milisavljevića, koji je rekao da novinarka neće davati izjave. Dok je išla prema izlazu zgrade, stalno je duboko uzdisala.

- Da li vam je dobro - upitao je njen branilac na hodniku, na šta mu je Petra odgovorila da se ne oseća najbolje.

Primetivši novinare i fotografe ispred zgrade Palate pravde u Savskoj ulici, Petra Cvijić je namotala šal oko glave i tako pokušala da izbegne fotografisanje. Spustila se do automobila svog advokata i odvezla.

Portparol Prvog Osnovnog suda Snežana Ivković izjavila je da je istražni sudija nakon saslušanja doneo rešenje o pokretanju istrage. Petri Cvijić se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a ukoliko bude proglašena krivom, mogla bi da bude osuđena na kaznu od dve do 12 godina zatvora. Ako se, međutim, utvrdi da je delo učinjeno iz nehata, maksimalna kazna je osam godina zatvora.

(Telegraf.rs/Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA