Petri Cvijić preti osam godina zatvora!

Voditeljki RTS-a stavlja se na teret krivica za saobraćajku u kojoj je poginuo pešak Slobodan Bajić

  • 2

Voditeljka RTS-a Petra Cvijić (33) osumnjičena je za "teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnom posledicom", za koje je zaprećena kazna od jedne do čak osam godina zatvora, saznaje Telegraf. Cvijićevoj se na teret stavlja krivica za saobraćajnu nesreću u kojoj je juče na Čukarici poginuo pešak Slobodan Bajić (74).

Budući da voditeljka nije pobegla s lica mesta, slučaj je u nadležnosti saobraćajne policije, ali, kako navode nadležni organi, posebno otežavajuća okolnost po voditeljku je to što se nesreća dogodila na pešačkom prelazu. Prijava prema kojoj je Cvijićeva kriva za sudar biće prosleđena Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Podsetimo, Petra Cvijić je juče oko 16.30 svojim automobilom "opel korsa" udarila Slobodana Bajića, a nesreća se dogodila u Vodovodskoj ulici kod broja 164b.

Nije bila pod dejstvom alkohola

Policija je obavila uviđaj, a detalji istrage biće saopšteni naknadno. Kako smo nezvanično saznali, neposredno posle nesreće voditeljki je urađen alkotest, kojim je utvrđeno da nije vozila pod uticajem alkohola.

Odmah posle udesa lekari Hitne pomoći prevezli su povređenog čoveka sa kontuzijom slabinskog dela tela u Urgentni centar. Kako je novinarima rekao Drago Jovanović portparol Kliničkog centra Srbije, Bajić je nekoliko sati kasnije preminuo.

Kako saznajemo od advokata, dok se ne utvrde sve okolnosti slučaja, ne može se pretpostaviti kakvu bi kaznu voditeljka mogla da snosi. Ukoliko na licu mesta postoje tragovi kočenja ili je Cvijićeva napravila sudar kako bi izbegla veću nesreću, to bi mogle biti olakšavajuće okolnosti. Međutim, advokat podseća da na pešačkom prelazu sva prava pripadaju isključivo pešaku, pa ukoliko vozač na takvom mestu napravi nesreću bilo koje vrste, kazne su rigorozne.

Pojedini mediji spekulišu da je starac preminuo od posledica infarkta nekoliko sati kasnije. Čak i ukoliko je tako zaista bilo, zakon kaže da to samo znači da nije preminuo od samog sudara, već od njegovih posledica. Kako saznajemo iz policije, Cvijićeva je slobodna dok, po završetku istrage, slučaj ne bude predat sudu.

Kolege: Petra je u šoku

Petra Cvijić (33) rođena je u Smederevskoj Palanci, a novinarsku karijeru započela je u Užicu na televiziji TV5. Ubrzo nakon toga postala je voditelj dnevnika na Radio-televiziji Vojvodine, da bi na poziv Aleksandra Tijanića pre sedam godina prešla u Informativnu redakciju Radio-televizije Srbije.

Njene kolege su s nevericom primile vest o nesreći. Rekli su nam da je Petra u šoku i da neko vreme sigurno neće dolaziti na posao. Svi zaposleni na RTS-u s kojima smo danas razgovarali kažu da su svesni koliko je Petri teško, a novinarka Nataša Miljković pružila je i na svom Tviter nalogu podršku svojoj koleginici, koja se u trenutku nesreće vraćala s posla.

(Nikola Kojić)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    23. april 2012 | 14:25

    Preti, ali ne verujem da ce biti ni dve godine. Trebalo bi je osuditi za laz jer jedno je izjavila na uvidjaju a drugo kod sudije. Znaci dve godine za nesrecu i 6 god. za laznu izjavu.

  • Sima

    15. mart 2013 | 08:34

    Ne brže od karijere ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA