Foto-priča o životu Jovanke Broz

Smrt Jovanke Broz ispratili su kako mediji iz regiona, tako i iz sveta. Ističe se da je posle smrti supruga bila zaboravljena, ali i da je za njegovog života uživala u razmetanju i glamuru

  • 5

Jovanka Broz, udovica Josipa Broza Tita preminula je danas u 11.45 sati u beogradskom Urgentnom centru usled zastoja srčanog mišića.

U bolnicu je primljena krajem avgusta zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

Hrvatski mediji opširno su izveštavali o smrti Titove udovice, navodeći da je njena priča fascinatna, gotovo holivudska, opisujući je kao kraljicu komunističke Jugoslavije. Takođe, navodi se da je Jovanka posle Titove smrti živela u izolaciji i siromaštvu.

Strani mediji izveštavaju da je preminula udovica komunističkog diktatora Josipa Broza Tita i podsećaju da su je naslednici njenog nekadašnjeg supruga na čelu države lišili njenih prava, zbog čega je nekadašnja prva dama Jugoslavije ostala zaboravljena i bez države.

Jovanka se poslednji put u javnosti pojavila na Titovoj sahrani u maju 1980. godine, a nakon njegove smrti je bila prisiljena da napusti nekadašnju srpsku kraljevsku palatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rmpl

    20. oktobar 2013 | 18:30

    Da bas je bio diktator, e bre goveda Hrvatska ziveli ste 100 pita bolje nego sad sa tom kariranom zastavom

  • zoro

    20. oktobar 2013 | 18:34

    OSTAĆE I UPAMĆENA KAO VEĆI LIK OD TITA JER JE PRIMETILA ŠTA STA SE KUVALO U KUHINJI ZA SRPSKI NAORD...ZATO SU JE I IZOLOVALI...ALI, STARA JE TO PARTIZANKA, MISLIM DA ĆE SE NJNI MEMOARI TEK ČITATI...ŽAO MI JE ŠTO DRŽAVA NEĆE DA JOJ IPSUNI POSLEDNJU ŽELJU DA BUDE SAHRANJENA PORED NJEGA, JER BI SE TAKO UVERILI DA LI JE ON ZAISTA TAMO GDE MU SE NOSI CVEĆE I MISTERIJA BI BILA REŠENA....OVAKO, ĆOPAVOM JE ZAGARANTOVANO DA BUDE MISTERIJA I U BUDUĆNOSTI...

  • MmM

    20. oktobar 2013 | 17:04

    Bila je krupnija od tita...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA