Posao snova: Savetnik savetnika direktora!

Jedan od studenata u firmi JKP "Lisje" radi kao "savetnik savetnika direktora za komercijalne poslove, po ugovoru" - stoji u pismu koje su stari radnici ovog preduzeća poslali gradonačelniku Milošu Vučeviću

  • 7

Među novozaposlenima u JKP "Lisje" u Novom Sadu, kojim upravlja Treća Srbija, našlo se i navodnih 40 studenata koji su, tvrdi opozicija, angažovani preko privatne firme registrovane na adresi "Informatike". Dok većinu "studenata" u "Lisju" niko nije ni video, pojedinima su date funkcije poput "savetnik savetnika direktora za komercijalne poslove".

Preko koje firme su zaposleni radnici u "Lisju"? Da li je to firma koja se nalazi na Bulevaru Cara Lazara 3 i bavi se održavanjem higijene u ulazima, preko koje rukovodstvo zapošljava radnike u isto to preduzeće? - pitao je Nenad Vezmar, odbornik LSV, vladajuću većinu na poslednjoj skupštini grada, ali je ostao bez odgovora.

Prema podacima Agencije za privredne registre na pomenutoj adersi nalaze se JKP "Informatika", firma "Optimum MV-NS" i Studentska zadruga "Sajam", a vlasnik i firme i zadruge je Vesko Pižurica.

- Tačno je da radimo s "Lisjem", ali nisu u pitanju nikakvi studenti, već naši zaposleni. Rade po ugovoru sklopljenim od prethodne vlasti, a sadašnja ga je samo produžila. Rade teške fizičke poslove koje niko ne bi poželeo, poput kopanja raka - kaže Pižurica, napominjući da "ne zna koliko mu radnika trenutno radi u Lisju".

O zapošljavanju navodnih "studenata" u "Lisju" govori se i u pismu koje su stari radnici ovog preduzeća poslali gradonačelniku Milošu Vučeviću.

- Za godinu dana bespotrebno je zaposleno oko 30 novih radnika, kao i preko 40 "studenata". Ne rade ništa, a uloga im je da deo svojih "zarada" usmere na račun Treće Srbije - navodi se u pismu, gde se napominje da jedan od studenata radi kao "savetnik savetnika direktora za komercijalne poslove, po ugovoru". U pismu je pobrojano i petoro zaposlenih radnika "duhova", jer se skoro nikada ne pojavljuju na poslu, a njihov zbir bruto plata je oko 800.000 dinara.

Prema našim saznanjima, Vučević je reagovao i tražio od čelnika Treće Srbije da se reše problemi u "Lisju". Međutim, jedino što su oni uradili je da su isprepadali sindikalce, pa čak i "konfiskovali" sporno pismo koje je kružilo preduzećem.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    24. oktobar 2013 | 16:50

    Pa dobro i "toma diploma" je bio isto pa postao "preCednik".... Zemljo Srbijo...otvori se da propadnemo

  • Слађан Младеновић

    24. oktobar 2013 | 18:59

    Страшно!!!

  • Steva

    24. oktobar 2013 | 17:58

    U gsp ns je isto tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA