Radnici FAP-a blokirali prugu

- Tražimo da se isplate četiri, to jest sve zaostale plate i da se Agenciji za privatizaciju pošalju tačni podaci u ličnoj karti preduzeća, sa preciznim stanjem zaliha i imovine koju poseduje FAP - rekla je Vesna Pejović iz sindikata Sloga

  • 5

Oko 1.000 radnika FAP-a blokiralo je prugu Beograd-Bar, u starom delu Priboja, zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i nedostatka posla.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora Milorada Dragaša, radnici će ostati tu sve do ispunjenja zahteva ili dok im se ne obrati neko iz Vlade Republike Srbije.

- Mesecima nismo primili zarade, ne možemo da ostvarimo zdravstvenu zaštitu, a nemamo ni posla - izjavio je Dragaš Tanjugu.

On kaže da štrajkači, takođe, očekuju da im se obrati predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji im je pružio podršku, kao i generalni direktor fabrike Zoran Zaković. Dragaš je dodao da je obavešten o zahtevu predsednika Nadzornog odbora FAP-a Nemanje Stevanovića da BIA ispita poslovanje ove fabrike u proteklih 20 godina.

Inače, u štrajku učestvuje pet sindikata, a član IO sindikata Sloga Vesna Pejović kaže da su zahtevi štrajkača nepotpuni.

- Tražimo da se isplate četiri, odnosno sve zaostale plate i da se Agenciji za privatizaciju pošalju tačni podaci u ličnoj karti preduzeća, sa preciznim stanjem zaliha i imovine koju poseduje FAP  - rekla je Pejovićeva Tanjugu, ističući da su dostavljeni fiktivni i netačni podaci, zbog čega sada ispaštaju radnici.

U izveštaju predočenom Agenciji za privatizaciju i Ministarstvu privrede stoji da FAP ima zalihe robe u vrednosti šest milijardi dinara, zbog čega je ministar privrede Saša Radulović naložio generalnom direktoru fabrike da ih rasproda i na taj način isplati radnicima zaostala dugovanja.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draža Mihajlović

    28. oktobar 2013 | 13:03

    Muka je to , ali slaba Vajda od štrajka. Štrajk još nigde hleb nije zaradio. Samo privatizacija i raditi dan i noć , to je jedini lek. Ostalo je mlaćenje prazne slame.

  • lav

    28. oktobar 2013 | 13:11

    Ekonomski cunami pogodio i "Gradić Pejton" ?

  • milos

    28. oktobar 2013 | 12:41

    Hoce skidat šine ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA