Železnice zbog blokade dnevno izgube 70.000 evra!

Od 22. oktobra do danas, zbog blokade dve železničke pruge, Železnice Srbije su pretrpele ukupnu štetu od oko 14,5 miliona dinara

  • 6

Železnice Srbije dnevno gube 8,08 miliona dinara zbog blokade pruga Kragujevac-Kraljevo i Beograd-Bar, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

Od 22. oktobra do danas, zbog blokade ove dve železničke pruge, Železnice Srbije su pretrpele ukupnu štetu od oko 14,5 miliona dinara.

Kako se navodi, o ovome su danas obaveštena resorna ministarstva saobraćaja i privrede, uz mišljenje da je neophodno preduzeti hitne mere za uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja na navedenim relacijama.

Radnici preduzeća Autosaobraćaj iz Kragujevca 22. oktobra u 9.30 sati blokirali su železničku prugu Lapovo-Kragujevac-Kraljevo, a radnici preduzeća FAP iz Priboja jutros u 8.30 sati blokirali su međunarodnu prugu Beograd-Bar.

Na ovim relacijama je zbog blokada pruge u potpunosti prekinut unutrašnji i međunarodni putnički i teretni železnički saobraćaj.

Zbog prekida saobraćaja Železnice Srbije svakodnevno trpe veliku finansijsku štetu i gubitke, zbog nemogućnosti izvršenja ugovorenih prevoza i prekida međunarodnog putničkog saobraćaja sa Crnom Gorom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    28. oktobar 2013 | 15:47

    Zorice majmunice. Video bih tebe da su ti dužni ne znam koliko plata i da su ti deca gladna. A pride .ebu u zdrav mozak.

  • Pop

    28. oktobar 2013 | 14:19

    Pa gdje su onda pare od prije blokade pruge stalno kukumavče da su u minusu

  • Dejans78

    28. oktobar 2013 | 16:35

    Kada gube, gube 70.000 evra dnevno a kada zaradjuju, zaradjuju 70 dinara dnevno.hahaha koga ovi farbaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA