Kod kuće čuvamo 50 tona lekova sa isteklim rokom trajanja!

- Tokom nedelje kampanje sakupljeno je oko 200 kilograma lekova sa isteklim rokom trajanja, a akciju je podržalo više od 1.000 građana - naveo je Jan Gerit Tesink, vođa projekta "Tehnička podrška za tretman medicinskog otpada u Srbiji"

  • 1

Iz kućnih apoteka građana Srbije godišnje bi moglo da se sakupi oko 50 tona lekova sa isteklim rokom trajanja, procenio je organizator Nedelje odlaganja farmaceutskog otpada, tokom koje su Beograđani imali priliku da bezbedno odlože farmaceutski otpad koji skladište u domaćinstvima.

- Tokom nedelje kampanje sakupljeno je oko 200 kilograma lekova sa isteklim rokom trajanja, a akciju je podržalo više od 1.000 građana - naveo je Jan Gerit Tesink, vođa projekta "Tehnička podrška za tretman medicinskog otpada u Srbiji".

Prema njegovim rečima, jedan od ciljeva kampanje bila je edukacija stanovništva o važnosti pravilnog odlaganja farmaceutskog otpada kao značajne aktivnosti u okviru očuvanja životne sredine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    6. novembar 2013 | 12:33

    Ja pitao u apoteci šta da radim sa lekovima sa isteklim rokom i živom iz razbijenog toplomera, oni mi rekli da lekove bacim u smeće, a živu da stavim u kesicu, dobro zavežem i takođe bacim u smeće! Tako je to u unutrašnjosti Srbije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA