PROCES VEKA: Mišković negirao krivicu!

Optuženi se prvo izjašnjavaju o ličnim podacima, nakon čega je počela da se čita optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal. Optužnica je napisana na 122 strane

  • 7

Miroslav i Marko Mišković došli su u Specijalni sud u Beogradu, gde im je u 14.30 počelo suđenje zbog zloupotreba i malverzacija u putarskim preduzećima.

Na suđenju je i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, koji je optužen zajedno sa Miškovićima za nezakonito izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

- Nisam kriv, ne osećam se krivim. Nisam razumeo optužnicu, razumeo sam samo deo o ličnim podacima, kvantitativnim pokazateljima i datume, ali nijednu rečenicu optužnice nisam - rekao je Mišković u kratkom izjašnjenju o krivici.

Prema njegovim rečima, sebe ne može da prepozna ni u jednom delu optužnice i ne razume zašto je optužen.

- Ovo je posao za primer kako treba da se radi u Srbiji, ali ja ne razumem ekonomske kategorije iz optužnice - rekao je Mišković, i istakao da ne mogu da postoje dva kontrolna akcionara, odnosno dva većinska vlasnika, kako je to navedeno u optužnici - on i optuženi Milo Ðurašković.

Krivicu su, takođe, odbacili i Ðurašković, Marko Mišković, kao i ostali optuženi.

Specijalni sud u Beogradu prihvatio je predlog branilaca vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića da svoju odbranu u celosti iznese sutra, kada će suđenje biti nastavljeno.

Veliki broj novinarskih ekipa pratio je suđenje. U Specijalnom sudu bili su i strani posmatrači, pravni eksperti i advokati iz SAD, Velike Britanije, Nemačke, koje je angažovao vlasnik "Delte" kako bi pratili ovo suđenje.

Inače, Miroslav Mišković sudiji je kazao da ne želi da se izjasni o svom i imovinskom stanju svoje porodice, te da "nema izmene u odnosu na podatke koje je ranije dao".

Optužnica je napisana na 122 strane, a kako je rečeno, ima više od 10.000 stranica u spisima samog predmeta i tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeca za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela za zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raks

    14. novembar 2013 | 19:26

    on je bio iznad zakona, pa i ne može da se oseće krivim.

  • Cobi ns

    14. novembar 2013 | 19:45

    Neeee,priznaće sve....još ćemo mi platiti njemu,zapamtite dobro!!

  • Paracinac

    14. novembar 2013 | 21:02

    Miskovic nije kriv jer je radio uz odobrenja tadasnjih vlasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA