U ŠESTOJ BRZINI: Izvezen jubilarni 100.000 fića!

Na početku je iz luke Bar nedeljno isplovljavao jedan Grimaldijev brod sa "Fijatovim" vozilima, a u poslednje vreme čak dva do tri broda nedeljno

  • 2

Preko luke Bar iz kragujevačkog "Fijata" izvezen je jubilarni 100.000 automobil za svetsko tržište.

Ovaj posao tokom tekuće godine učestvuje u četvrtini prihoda najveće crnogorske luke. Luka Bar počela je pretovar vozila 30 avgusta 2012. i prema potpisanom ugovoru za sada trajaće do 31. decembra 2015. godine.

Predsednik odbora direktora Luke Bar Predrag Ivanović rekao je da u luci očekuju produžetak ugovora s obzirom da su postigli svetske norme pretovara 150 automobila za sat, a italijanski partneri su veoma zadovoljni kvalitetom servisa. Posao se realizuje u oštroj konkurenciji Luka Kopar i Solun.

- U utorak je pretovaren 100.000 "fijatov" automobil iz Kragujevca, na terminal ro - ro u Luci Bar. U pripremi ovog posla luka Bar je investirala 650.000 evra - rekao je Ivanović dodajući da je otvoreno 50- tak novih radnih mesta, a zaposleni su prošli obuku u najvećim svetskih lukama kao što je Antverpen.

Broj pretovarenih fijatovih vozila u Luci Bar se konstantno povećava. Dnevno dolazi jedan do tri voza, nedeljno 12 do 13 vozova. Na početku realizacije ovog posla iz luke Bar je nedeljno isplovljavao jedan Grimaldijev brod sa vozilima, a u poslednje vreme dva do tri nedeljno.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA