VLADA USVOJILA: PDV na računare 20 odsto!

Vlada Srbije usvojila je zakonski predlog kojim se niža stopa PDV-a povećava sa 8 na 10 odsto, dok se PDV na računarsku opremu podiže sa osam na 20 odsto

  • 19

Vlada Srbije usvojila je zakonski predlog kojim se niža stopa PDV-a povećava sa 8 na 10 odsto, dok se PDV na računarsku opremu podiže sa osam na 20 odsto.

Te izmene zakona, kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, trebalo bi da doprinesu smanjenju budžetskog deficita, fiskalnoj konsolidaciji i održivoj ekonomskoj i finansijskoj stabilnost Srbije.

Na sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmeni zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o umanjenju neto prihoda zaposlenih u javnom sektoru, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o platama državnih službenika i nameštenika, kojim se predviđa od 1. januara 2014. godine umanjenje mesečnih zarada većih od 60 000 dinara.

Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o duvanu, čija će primena, kako se očekuje, suzbiti nelegalni promet duvana i duvanskih proizvoda.

Ti predlozi zakona su upućeni Skupštini Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramzy

    28. novembar 2013 | 17:57

    Imaju ove lap topove od hiljade evra a ne znaju ni da ih koriste.A kod nas u Bogaticu kad sam vadio novu licnu kartu proveo sam ceo dan tamo jer zena koja radi sedi za racinarom pentium 1 sto je izasao pre deset godina,i tri puta ga je restartovala a treba mu pola sata da se upali i sistem szabilizuje.Bitno je da oni imaju i da stoje tu radi ukrasa a kome treba stvarno ti rade na krsevima.

  • Mile protiv tranzicije

    28. novembar 2013 | 18:35

    Zorice, sagni se i zavezi mi pertlu

  • conte

    28. novembar 2013 | 21:34

    Umesto da ikinu porez na racunaraku opremu da se narod obrazuje oni dizu na 20%. Pa najbolje da se svi vratimo na brojalice i table sa kredama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA