BAHATO: Bosanski ministri troše 60.000 evra na hranu i piće

Služba za zajedničke poslove institucija tražila je dodatni novac za ovu godinu, što znači da će samo u decembru na raspolaganju imati desetine hiljade evra. Tokom godine ova služba imala je na raspolaganju čak 6,5 miliona evra

  • 7

Savet ministara BiH odobrio je Službi za zajedničke poslove institucija dodatnih 120.000 konvertibilnih maraka, 60.000 evra, za nabavku hrane i pića za potrebe ministarstava, parlamenta, agencija i drugih organa na nivou BiH.

Služba je dodatni novac tražila za ovu godinu, što znači da će samo u decembru na raspolaganju imati čitavih 60.000 evra za te potrebe. Ova služba je imala tokom godine na raspolaganju čak 6,5 miliona evra.

Iako su revizori utvrdili da u sistemu službe ne funkcioniše sve kako treba, Savet ministara i dalje bez preciznih obrazloženja odobrava novac ovoj službi koja hranom i pićem snabdeva ministre, parlamentarce i druge zaposlene u institucijama BiH, piše "Glas Srpske".

- Za hranu i prehrambeni materijal lane je potrošeno više od 2,5 miliona evra, a to se uglavnom odnosi na Ministarstvo odbrane BiH i Službu za zajedničke poslove institucija BiH - naveli su revizori.

Istovremeno je evidentirano da je ta služba prošle godine ostvarila prihode u iznosu od skoro milion evra obavljanjem ugostiteljskih usluga, ispostavljanjem računa institucijama koje su koristile usluge reprezentacije i gotovinskom naplatom usluga u restoranu i šankovima, piše list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    2. decembar 2013 | 12:11

    Svi bi vi meni na kazan pa pasulj solo. Nazderu se pa niko nista ne radi samo kunjaju.

  • Eveline

    2. decembar 2013 | 12:20

    A narod sto gladuje to ni jednog politicara ne zanima( t.j. Sve bivse republike) Sve bi ja vas na Goli Otok!.

  • Srb Cop

    2. decembar 2013 | 12:18

    Srpski ne zaostaju, ne brinite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA