SIMIČ: Primam jednu platu od 1.325 evra!

Direktor Poreske uprave Ivan Simič razmatra da li da ostane na toj funkciji, jer mu je plata višestruko manja od direktora drugih poreskih uprava u Evropi, a manja i od plate koju je zarađivao u Sloveniji!

  • 8

Direktor Poreske uprave Ivan Simič razmatra da li da ostane na toj funkciji, jer mu je plata višestruko manja od direktora drugih poreskih uprava u Evropi, a manja i od plate koju je zarađivao u Sloveniji!

 

Simič je istakao da platu prima samo kao direktor Poreske uprave i da ona iznosi 1.325 evra mesečno, kada se odbiju troškovi stana i putovanja.

 

On je pojasnio i da je dok je bio savetnik bivšeg ministra Mlađana Dinkića platu dobijao od Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

- U avgustu prošle godine došao sam na mesto Dinkićevog savetnika i sklopio ugovor sa UNDP, od kojeg sam mesečno dobijao neto prihod od 1.637 evra u proseku, kada se odbiju troškovi, i to do avgusta ove godine. Želeo sam da i na mestu direktora nastavim da primam naknadu od UNDP-a, umesto platu u Poreskoj upravi, ali je Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da to nije moguće - objasnio je Simič, koji je na čelu Poreske uprave od 1. februara ove godine.

 

 

Direktor Poreske uprave naveo je da je u toj instituciji formalno zaposlen od 1. jula ove godine, i da je tokom jula i avgusta primao platu i kao direktor i naknadu od UNDP-a, a da od 1. septembra dobija samo platu direktora Poreske uprave.

 

- Iz Slovenije sam došao jer mi je to bio izazov. Imam želju da reformišem poreski sistem Srbije, ali sam svestan da reformatori uvek imaju poteškoća. Moja je želja da u Poreskoj upravi završim proces uvođenja objedinjene naplate poreza, kao i reorganizaciju filijala. Ja ovo volim i želim da radim, više volim da kažem da sam manje plaćen nego da sam preplaćen - rekao je Simič, ističući da je odluka na njemu da li mu se isplati da i dalje radi kao direktor Poreske uprave, i da ima još 27 dana do kraja godine da to odluči.

 

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vis

    4. decembar 2013 | 16:05

    Haha,malo ti je a?Pakuj kofere pa u dezelu

  • Alex

    4. decembar 2013 | 16:17

    Malo ti je? Pa podnesi ostavku i bezi gde ti je bolje, a ja cu da radim za pola tvoje plate i bio bih najsrecniji. Sramota, cime ti privredjujes da bi imao i toliku platu, sedis u kancelariji i imas klimu i leti i zimi, a za tvoju platu se odbija gradjanima koji imaju po 20 hiljada dinara.

  • Goxy

    4. decembar 2013 | 15:41

    Sta????????? Samo jednu, i to bednu od 1325 eura.... Covece begaj odavde.. Pravac Kazablanka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA