JANUKOVIČ: Opozicija je pretnja po nacionalnu bezbednost

- Pozivi na revoluciju predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost. Želim da ova mračna stranica bude okrenuta i da se više nikada ne dozvoli da se to ponovi - rekao je ukrajinski predsednik u izjavi koju je prenela državna tv

  • 6

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič danas je optužio proevropsku opoziciju da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.

Dok hiljade demonstranata i dalje prkosi zimi protestujući protiv Janukovičevog odbacivanja dogovora sa EU pod pritiskom Rusije, ukrajinski predsednik je danas razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u Kijevu, javio je AFP.

- Sastanak sa predsednikom Janukovičem bio je konstruktivan, diskutovano je o svim važnim pitanjima - navela je na svom Tviter nalogu portparolka Eštonove, Maja Kocijančič.

Ona je dodala da je sastanak trajao tri i po sata, ali nije navela druge detalje, prenosi AFP. U znak podrške proevropskim demonstrantima, Ešton je kasnije posetila središte protesta na Trgu Nezavisnosti u Kijevu gde su je demonstranti dočekali povicima "Evropa", javio je dopisnik AFP-a.

Ranije danas Janukovič se sastao sa tri prethodna ukrajinska predsednika Leonidom Kravčukom, Leonidom Kučmom i Viktorom Juščenkom.

Sastanak sa bivšim predsednicima, kako se stekao utisak, nije doneo trenutni napredak u rešenju krize, a Janukovič je izrekao oštro upozorenje demonstrantima, navodi AFP.

- Pozivi na revoluciju predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost. Želim da ova mračna stranica bude okrenuta i da se više nikada ne dozvoli da se to ponovi - rekao je on u izjavi koju je prenela državna televizija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vase ime

    10. decembar 2013 | 22:51

    To kralju, samo ne popustaj djavolima

  • ENZO

    10. decembar 2013 | 22:35

    Zaboravio je dodati i ZA SVJETSKU BEZBJEDNOST!

  • Vizantija

    10. decembar 2013 | 22:39

    Vidi joj se na licu da je ubi briga za Ukrajinom.Ako im ona i opozicija ne donesu dobro nema im zivota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA