Od aprila vraća se granica aflatoksina na 0,05

- Srbija će, dobijanjem krovne državne laboratorije, moći da uspostavi sistem plaćanja sirovog mleka poljoprivrednicima na bazi nezavisne kontrole, koje druge države već imaju - naveo je Dragan Glamočić

  • 1

Ministar poljoprivede Dragan Glamočić najavio je danas da će najkasnije u aprilu iduće godine dozvoljena količina aflatoksina u mleku biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

Glamočić je novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovao na sednici Odbora za poljoprivredu, rekao da će u prvoj polovini 2014. godine početi rad Nacionalne referentne laboratorije za ispitivanje mleka, čime će, kako je istakao, konačno biti završen projekat započet još pre devet godina.

- Srbija će, dobijanjem krovne državne laboratorije, moći da uspostavi sistem plaćanja sirovog mleka poljoprivrednicima na bazi nezavisne kontrole, koje druge države već imaju - naveo je Glamočić.

On je precizirao da će najkasnije u aprilu biti izmenjen pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku, odnosno da će ona biti vraćena na 0,05 mikrograma po kilogramu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U Prolazu

    13. decembar 2013 | 06:57

    Poštovani Ministre, Da li su neki još u zalihama stočne hrane koja u sastavu ima kukuruz koji je zaražen, a istu će imati do proleća? Nije u redu da imaju finansijski gubitak pa ih treba podržati i trovati decu. Lobiranje je legalno sa pravne strane ali moral ponekad ide na najniže grane,i sve to uslovljeno isključivo ličnim interesima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA