Turci hoće Železaru Smederevo!

Srpska Vlada gotovo da je donela odluku da iznajmi železaru turske kompanije "Trosčelik", kako bi se popravili odnosi Turske i Srbije posle incidenta sa Erdoganom

  • 12

Najozbiljniji kandidat za preuzimanje smederevske železare je turska kompanija "Trosčelik" koja se nudi kao zakupac, a ne kupac ove kompanije, pišu Naše novine.

Pored interesovanja stranih investitora iz Ukrajine i Belorusije da kupe ovu železaru, ponuda turske kompanije izdvojena je kao najpovoljnija. Srpska Vlada gotovo da je donela odluku da iznajmi železaru Turcima, kako bi se popravili odnosi Turske i Srbije.

- U pitanju su pregovori kojima se Turska i Srbija povezuju kao prijateljske zemlje posle incidenta sa Erdoganom. Naime, Turci na neki način žele da kompenzuju štetu koja je nastala Erdoganovom izjavom o Kosovu. Njima nije u interesu da se odnosi sa Srbijom zaoštravaju i spremni su da pomognu Vladi Srbije. Država je od aprila do septembra ove godine dala više od 60 miliona evra za proizvodnju, a za narednu godinu planirano je samo 30, što je nedovoljno za život železare - navodi izvor.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • as

    13. decembar 2013 | 01:06

    Oni izgleda stalno nešto kompenzuju. Umesto izvinjenja, daju koje milionče. Više investiraju u hrišćanskim sredinama na Balkanu, nego u muslimanskim. Nijedna njihova poslovna investicija na ovim prostorima nije kapitalna kao NIS ili niška duvanska industrija niti im donosi politički uticaj, ali dok Srbima, Crnogorcima i Bugarima obezbeđuju posao i solidan prihod u državnu kasu, muslimanima prave džamije i kulturne centre. Baš me to čudi. Biznis je, izgleda, svuda biznis

  • JV

    13. decembar 2013 | 01:11

    Ne njima!

  • gogi

    13. decembar 2013 | 01:07

    Turci su nam vekovni prijatelji...moramo sa njima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA