ČITULJE ZBOG SOKOJA: Televizija umesto muzike emituje umrlice, cvrkutanje ptica i duvanje vetra!

Finansijska konstrukcija RTV Kuršumlija ne može da se izbori sa previsokim cenama autorskih prava, pa su odlučili da umesto spotova emituju umrlice

  • 6

Visoki porezi nametnuti od strane SOKOJ-a, Organizacije muzičkih autora Srbije, i OFPS-a, Organizacije proizvođača fonograma, naterali su radio televiziju Kuršumlija da odustane od muzičkog programa i umesto njega emituje umrlice i obaveštenja o parastosima i godišnjicama smrti.

Čak i nakon drastične promene programa ove radio televizije, SOKOJ i OFPS i dalje redovno šalju račune sa nadoknadom za emitovanje muzike.

Umesto muzičkih želja, na koje su gledaoci i slušaoci navikli, sada mogu da saznaju ko je od njihovih sugrađana preminuo i kada će i gde biti sahranjen. Na svakih sat vremena se emituju skenirane umrlice, dok spiker iznosi podatke pokojnika.

Na televizijskom programu "spotove" prate onomatopeje iz prirode, poput cvrkuta ptica i zvukova vetra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. decembar 2013 | 21:38

    OFPS i Soko su zlo ali neko iz drzavnoj vrha tu muze kintu od privrede pa ih niko ne dira. A umetnici naravno cepaju na crno.

  • Ivan

    15. decembar 2013 | 23:56

    Kad naplacuju emitovanje strane i klasicne muzike, mogu i cvrkutanje ptica. Pre ce vrabac da dobije pare od njih, nego Mocart.

  • Čučuk Stanoje

    16. decembar 2013 | 08:11

    Kao i sve i ovo je naopako kod nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA