RADOŠ BAJIĆ: Evo zašto je Ravna gora najgledanija u Srbiji!

- Zgrožen zlom i mržnjom u sopstvenom narodu istomerno sam ravnodušan na pohvale i kritike. Pobeđuje bolja i lepša Srbija. Ona koja hoće da razgovara, da prizna nepravdu, da se pokaje, da se pomiri i hrišćanski oprosti - kaže reditelj "Ravne gore"

  • 50

Reditelj serije "Ravna gora" Radoš Bajić napisao je za "Politiku" da se poslednja dva meseca uverio u reči Čarlija Čaplina da se u film i sport svi razumeju.

- Teško da ima jednog analitičara naše stvarnosti, kolumniste, novinara, publiciste, koji do danas nije zašiljio olovku na "Ravnoj gori" ili na mojoj malenkosti. Kad bih čitao sve, bio bi mi potreban rezervni život. Normalno je da ima onih koji ne misle najbolje o projektu koji mi je oduzeo poslednje četiri godine života. I negativna kritika, kad je argumentovana i dobronamerna, lekovita je i dobrodošla - napisao je Bajić.

Kako dalje navodi Bajić, mladi su se nadmetali "sa tanušnim argumentima, željni krvi i prepoznatljivosti" u tome "ko će biti kritičniji, zluradiji i maliciozniji". O "Ravnoj gori" su, kaže, pisali i čuveni pisci i bivši ambasadori, ali i dramaturzi. Filmski esejisti preporučivali su na Tviteru pratiocima da nikako ne gledaju ovaj serijal, a uvaženi istoričar i pukovnik u penziji apelovao je da se Bajiću zabrani dalji rad na tom projektu.

- Uz očekivani Peščanik oglašavale su se na svojim blogovima poznate beogradske starlete, Mir-Jam književnice i vlasnice agencija za poslovnu pratnju. Javljala se više puta zabrinuta "Slobodna Evropa". Sarajevski "Dnevni avaz" je seirio, zagrebački tisak se tjedno zgražavao. Veoma predano i kontinuirano su po meni i "Ravnoj gori" pljuvale nadaleko čuvene internet elektronske novine. Kad mogu Njegovu svetost patrijarha, a što ne bi Radoša. Priznajem da mi laska što sam makar u nečemu Kusturicu ostavio iza sebe - piše Bajić.

Kako dodaje, u vruću stolicu "Glasa Amerike" seo je dobrovoljno kako bi objasnio ciljeve i moralne postulate "Ravne gore". Podseća i da je podmladak SKOJ-a, odvažno demonstrirao ispred RTS-a, apostrofirajući ga kao "klasnog neprijatelja i izdajnika broj jedan".

- Zgrožen zlom i mržnjom u sopstvenom narodu istomerno sam ravnodušan na pohvale i kritike. Dok bauljam kroz golootočkog toplog zeca, dok besno udaraju i jedni i drugi, i levi i desni, dok dobijam anonimne pretnje, ali i poruke hiljade onih koji me svakodnevno bodre da istrajem, ja sam uveren da pobeđujemo. Pobeđuje bolja i lepša Srbija. Ona koja hoće da razgovara, da prizna nepravdu, da se pokaje, da se pomiri i hrišćanski oprosti. Valjda je zbog toga "Ravna gora" najgledanija - zaključio je Bajić.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VojvodinaONLINE

    25. decembar 2013 | 18:27

    Serija je odlicna. Napok se neko setio da isprica istinu o tragediji naseg naroda, njegovoj podeli, grehu i patnji. Samo napred Radose.

  • pacic

    25. decembar 2013 | 18:31

    Ova serija je tako kilavo urađena,razvučena u prazno,kao latinoameričke sapunice.Bajić je trebao da angažuje pravog režisera i scenaristu za ovaj projekat,a ne da o ovakvim bitnim stvarima iz naše istorije priča porodična amaterska manufaktura.

  • stojke

    25. decembar 2013 | 18:11

    Vise je gledaniji Sojic nego ova katastrofa od serije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA