Direktor Poreske uprave podneo ostavku!

Ministarstvo finansija saopštilo je da je nakon dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa v. d. direktora Poreske uprave Ivanom Simičem dogovoreno da on podnese ostavku

  • 7

Ministarstvo finansija saopštilo je da je nakon dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa v. d. direktora Poreske uprave Ivanom Simičem dogovoreno da on podnese ostavku na mesto v. d. direktora Poreske uprave.

- Ministarstvo finansija zahvalno je Ivanu Simiču na svim naporima koje je kao direktor uložio u unapređenje rada Poreske uprave. Poreska uprava će nastaviti rad na modernizaciji rada ove institucije i intenzivirati napore na unapređenju primarnih funkcija kontrole i naplate poreza - navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija saopštiće do utorka, 31. decembra, predlog za imenovanje na dužnost novog v. d. direktora Poreske uprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    27. decembar 2013 | 12:32

    mala neznalica smenio experta samo moze u srbiji

  • meek mill

    27. decembar 2013 | 12:45

    ovo je strasnoooooo, ode jedan vrhunski znalac... vode nas neki nebulozni

  • Milisav Petrovic

    27. decembar 2013 | 13:43

    Taj vrhunski strucnjak je unazadio Poresku upravu Srbije toliko da ce nam trebati najmanje godinu-dve da se oporavimo. Imao je najgoru naplatu u poslednjih osam godina, zvanicni podaci. Pogurao je sivu ekonomiju za najmanje 10%. Kako je moguce da sluzba za vreme njegovog direktorovanja nije primetila da se u dufanskoj industriji preko 200 miliona evra poreza utaji? U natnoj se utaji preko 100 miliona, u turizmu preko 200 miliona evra, u gradjevinarstvu i ne znamo da izracunamo, pre par dana objavljen podatak da preko 500 hiljada zakupodavaca ne placa nikakav porez drzavi, u saobracajnoj bransi izmedju 150 i 200 miliona zavrsi u dzepovima utajivaca - kriminalaca. Samo ovakva Poreska uprava ne primecuje preko deset milijardi evra roba i usluga koje se obrcu u Srbiji bez registvoranja prometa. DA li je to najveci poreski strucnjak? Direktor se svojski trudio da opstruise bolju naplatu, cinjenjem citavog niza pogresnih pokreta - ma sve je radio na licnom marketingu - dobar je sportista, planinar, ljubitelj fudbala i jos mnogo toga, samo ga nista ne pitajte o strucnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA