POČELO JE: Liban ispalio raketu na Izrael!

Stanovnike Kirjat Šmone probudile su snažne eksplozije, a policijski portparol Miki Rozenfeld potvrdio je da nije bilo povreda, ni štete. Ubrzo potom izraelska vojska je odgovorila artiljerijskom vatrom

  • 13

Rakete iz Libana pogodile su sever Izraela i mada nisu prouzrokovale povrede, Izrael je odgovorio granatiranjem.

Stanovnike Kirjat Šmone probudile su snažne eksplozije, a policijski portparol Miki Rozenfeld potvrdio je da nije bilo povreda, ni štete. Ubrzo potom izraelska vojska je odgovorila artiljerijskom vatrom.

Agencija je precizirala da je više od 20 granata pogodilo planinski region oko južnog pograničnog područja Rahaja.

Izraelski ministar odbrane Moše Jalon poručio je da Izrael "neće toleristi" takve napade i da smatra vladu i armiju Libana odgovornim za svaku vatru koja potiče sa njihove teritorije.

- Nećemo dozvoliti da incidenti kao što su ovi ovog jutra prođu mirno. Ne preporučujem nikome da testira naše strpljenje i našu odlučnost da štitimo bez bezbednost naroda Izraela - rekao je on.

Izraelsko-libanska granica je relativno mirna nakon jednomesečnog rata u leto 2006. godine između izraelske vojske i gerilaca proiranskog Hezbolaha.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA