VOLGOGRADSKI PAKAO: Ovako je žena samoubica ubila 16 osoba u Rusiji! (FOTO) (VIDEO)

Eksplozija se dogodila blizu metalnih detektora stacioniranih na ulazu u gradsku Glavnu železnička stanicu u Volgogradu, a napad je izvela žena samoubica ranivši još 45 osoba

  • 14

Bombaški napad na železničkoj stanici u Volgogradu, gradu na jugu Rusije, izvela je danas žena samoubica, usmrtivši najmanje 16, a ranivši 45 osoba, saopštio je komitet za borbu protiv terorizma.

 

Eksplozija se dogodila na železničkoj stanici u 12:45 sati po lokalnom vremenu, potvrdila je portparol regionalnog ministarstva unutrašnjih poslova Svetlana Smolianinova, javila je ruska novinska agencija Itar-Tas.

 

Prema preliminarnim podacima, žena-samoubica je identifikovana kao Oksana Aslanova, koja je već dva puta bila udata za islamističke militantne aktiviste, ali su joj oba muža likvidirana, javio je ruski kanal "Raša tudej" pozivajući se na kanal "Lajf njuz" i izvor iz odeljenja za sprovođenje zakona u Dagestanu.

 

 

Aslanova, za kojom se traga od juna 2012. godine, bila je bliska priajteljica Najde Asjalove, poznate kao "Amaturahman", koja je odgovorna za napad u autobusu izveden, takođe, u Volgogradu u oktobru, u kojem je ubijeno šestoro ljudi, a 30 povređeno, navodi RT.

 

Određeni dokazi ukazuju na mogućnost da je i jedan muškarac učestvovao u napadu. Istražitelji su otkrili muški prst sa okidačem granate na licu mesta nesreće, pa se ne isključuju mogućnost da su napad izveli muškarac i žena, piše "Raša tudej".

 

 

Povređeni su zbrinuti u bolnici, međutim zvaničnik ministarstva za hitne slučajeve naveo je za Itar Taš da bi broj žrtava mogao da poraste.

 

Eksplozija se dogodila blizu metalnih detektora stacioniranih na ulazu u gradsku Glavnu železnička stanicu u Volgogradu. Ruska policija radi na rasvetljavanju okolnosti eksplozije koju je, prema prvim informacijama izazvala bomba.

 

 

Jedan svedok ispričao je Interfaksu da je video dva tela koja leže ispred ulaza. On je dodao da je eksplozija izazvala požar koji su vatrogasci brzo ugasili.

 

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji je usledio nekoliko meseci nakon što je čečenski lider pobunjenika Doku Umarov pozvao pristalice da organizuju napade tokom Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u februaru u Sočiju.

 

Pogledajte kako je žena samoubica ubila 18 osoba:

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cigani Đimnastiko

    29. decembar 2013 | 14:53

    Vehabe to će u Beograd kad ti se prvo dobro mame naj...mo!

  • igor

    29. decembar 2013 | 14:53

    Ne razumem kako mozete da objavite ovakav komentar od vehaba ili kako vec. Ovo je za policiji da reaguje i da kazni!

  • Thrylos

    29. decembar 2013 | 14:44

    Pa ovi iz telegrafa i dozvoljavaju ovakve sramotne komentare. A ja kad iskomentarisem nesto protiv tih izroda komentar mi se ni ne objavi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA