KOLUBARA: U noći dočeka iskopana milijardita tona uglja!

Rudari i radnici zaposleni u "Kolubari" proveli su i Novu godinu radno. S rudarima i posadom bagera na površinskom kopu Polje "D", ponoć su dočekali i Milorad Grčić, direktor RB "Kolubara" i Miodrag Ranković, predsednik Sindikalne organizacije "Kolubara"

  • 3

Nova 2014. godina, na površinskim kopovima Rudarskog basena "Kolubara", dočekana je radno. S rudarima i posadom bagera na površinskom kopu Polje "D", ponoć su dočekali i Milorad Grčić, direktor RB "Kolubara" i Miodrag Ranković, predsednik Sindikalne organizacije "Kolubara".

- Vredan rad i veliko angažovanje rudara i radnika "Kolubare" u proizvodnji, koji su okosnica rada naše kompanije, osnovni su preduslov za dobre proizvodne rezultate koje ostvarujemo. Želeo bih večeras da im se zahvalim na požrtvovanosti, jer zahvaljujući njima se 365 dana u godini, 24 sata dnevno, u izuzetno teškim uslovima rada, proizvodi ugalj za termokapacitete, u kojima se proizvodi polovina električne energije u Srbiji – rekao je Milorad Grčić, tokom novogodišnje noći i istakao da kolubarski rudari rade i dok velika većina ostalih slavi.

Miodrag Ranković je naglasio važnost stalnog poboljšanja uslova rada za zaposlene u proizvodnji.

Pet dana pre kraja 2013. godine, bageri na površinskim kopovima RB "Kolubara" iskopali su milijarditu tonu uglja.

- Sada beležimo rezultat koji se događaja jednom u veku. Tokom 2013. godine ispunili smo i prebacili proizvodne planove, a činimo sve da se trend prekoplanske proizvodnje nastavi i u narednim godinama - dodao je Grčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA