SIMBOL BOŽJE LJUBAVI: Ispred hrama Svetog Save upaljen badnjak (FOTO)

Patrijarh Irinej prisustvovao je večeras paljenju badnjaka i podsetio okupljene građane da je badnjak čvrsto drvo koje daje jaku svetlost i predstavlja simbol božanske ljubavi

  • 4

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej prisustvovao je večeras paljenju badnjaka na platou ispred hrama Svetog Save.

Veliki broj građana, među njima i član privremenog Gradskog veća Nebojša Čović, prisustvovalo je osveštenju i paljenju badnjaka.

Patrijarh Irinej čestitao je okupljenim građanima badnje veće i Božić, rođenje Isusa Hrista, tradicionalnim pozdravom Hristos se rodi - vaistinu se rodi.

- Sretno i blagosloveno nalaganje badnjaka - poručio je patrijarh Irinej koji je istakao da je badnje dan sveopšti praznik koji smo nasledili od predaka.

On je naveo da je badnjak čvrsto drvo koje daje jaku svetlost i predstavlja simbol božanske ljubavi.

Takođe je podsetio da je običaj da se na badnje veče badnjak unosi u kuće i poručio: "Neka nas svetlost badnjaka ispuni ljubavlju prema sebi, ali i prema drugima, prema bližnjima i prijateljima, ali i prema svakom čoveku bez obzira da li je on beo, crn ili žut".

Nakon paljenja badnjaka, patrijarh Irinej će u hramu Svetog Save služiti bdenje uoči Božića dok će na sam dan Božića u Sabornoj crvki služiti liturgiju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    6. januar 2014 | 20:35

    Svim Srbima sirom sveta zelim SRECAN BOZIC .Neka nas BOG MNOZI ,SLOZI i pomogne nam da nastavimo tradiciju SVETOG SRBSKOG RODA .Da vratimo slavu nasih predaka ,da povratimo i ujedinimo sve nase ZEMLJE ,sacuvamo TAPIJE SIROM EVROPE koja je pripadala NAMA SRBIMA. BRACO SRBI HRISTOS SE RODI !

  • Vlada

    6. januar 2014 | 18:49

    Ako je to simbol bozje ljubavi zasto se badnjak pali?

  • SRBIN

    6. januar 2014 | 23:49

    VAISTINU SE RODI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA