VUČIĆ: Srbija među prvih 10 u Evropi po rastu BDP-a!

- Nama je lakše nego Holandiji i Nemačkoj, koje imaju veoma visok društveni proizvod da pravimo rast, ali to pokazuje veću odgovornost i veću ozbiljnost države i rekao bih neuporedivo bolje rezultate - poručio je prvi potpredsednik Vlade

  • 23

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se naša zemlja, sa rastom privrede od 2,4 odsto u 2013. godini, svrstala među vodećih 10 zemalja u Evropi i ocenio da u 2014. sa već planiranim projektima, Srbija može da unapredi stanje ekonomije.

- Srbija je jedna od zemalja u prvih 10 u Evropi po rastu BDP-a. Naravno, nama je lakše nego Holandiji i Nemačkoj, koje imaju veoma visok društveni proizvod da pravimo rast, ali to pokazuje veću odgovornost i veću ozbiljnost države i rekao bih neuporedivo bolje rezultate - rekao je Vučić za RTS.

Govoreći o novim projektima i o tome da li se deo njih oslanja na novac iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vučić kaže da je Srbija već dobila deo novca koji treba da utroši i da će "stići vrlo brzo neki drugi novac" za koji treba da se donese odluka kako da se utroši.

Vučić očekuje da će u 2014. biti veći broj onih građana Srbije koji će naći posao od onih koji će izgubiti radna mesta.

- Očekujem da u 2014. godini bude veći broj zaposlenih nego onih koji će izgubiti posao - rekao je Vučić, komentarišući podatak Republičkog zavoda za statistiku (RZS), prema kome je nezaposlenost u 2013. niža. Sa 25,5 odsto u aprilu smanjena je za gotovo pet procenata (20,1) na kraju godine - dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, tome je doprinela politička stabilnost i rad državnih organa na suzbijanju sive ekonomije, ali i istovremeno ulaganje velikih proizvođača. Vučić je dodao da će nastojati da se taj broj spusti.

- Želim da se, pre svega, građanima Srbije zahvalim na strpljenju, trpeljivosti i na tome što smo ušli u neke reforme koje moramo da pojačamo - zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    6. januar 2014 | 22:39

    Daj molim te koji rast niko zivi nista ne radi,ogromna nezaposlenost,rast duga drzave a on prica o nekakvom mizernom rastu BDPa. Sramota.

  • meek mill

    6. januar 2014 | 22:47

    auuu sns sta vam je

  • aplio

    6. januar 2014 | 22:31

    Kako ispiranje mozga, pa naravno najvece kad smo krenuli od 0,a oni na nekom broju od 73-88!Žuti su nas ubili Vi nas dokosurite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA