Od pisama Luke Bojovića do zahteva za izuzeće tužioca

Odbrana je predložila izuzeće tužioca, jer predlaže dokaz koji je po zakonu tajna i zatražila da pisma, pronađena u stanu koji su u Madridu koristili Bojović i Vladimir Milisavljević, budu zapečaćena i spaljena

  • 0

Advokat Luke Bojovića, Borivoje Borojević, zatražio je danas izuzeće zamenika tužioca za organizovani kriminal, Jovice Jovanovića, zbog sumnje u njegovu pristrasnost.

Ovaj zahtev odbrane usledio je pošto je tužilac predložio da u nastavku postupka budu pročitana pisma, koja su prilikom hapšenja, pronađena u stanu koji su u Madridu koristili Bojović i Vladimir Milisavljević. Kako je tužilac danas naveo, iz pisama proizilazi da je na porodicu optuženog, Miloša Simovića, ali i udovicu Cvetka Simovića, Anu Simović, kao i druge svedoke, uticano šta da izjave pred sudom.

Optuženi Miloš Simović, odbacio je ove tvrdnje i naveo da tužilaštvo vrši pritisak na njega, a ne Luka Bojović.

- Ako neko vrši pritisak, onda je to tužilaštvo. Prebacili su me na izdržavanje kazne u Porebno odeljenje zatvora "Zabela". Zašto sam prebačen tamo gde porodica ne može da me dodirne, a deca zagrle? - pitao je Simović i naveo da nema razloga i ne želi da brani Bojovića, jer on nije njegov prijatelj.

- Prijatelj mog neprijatelja, ne može da mi bude prijatelj - objasnio je Simović svoj odnos sa Bojovićem.

Optuženi Sretko Kalinić, koji je ranije Bojovića optužio da stoji iza brojnih zločina, zatražio je da pisma budu izvedena kao dokaz, navodeći da sumnja da je upravo Bojović davao instrukcije šta da Simović govori pred sudom.

Posle rasprave o pismima odbrana je predložila izuzeće tužioca, jer predlaže dokaz koji je po zakonu tajna i zatražila da pisma budu zapečaćena i spaljena. Suđenje je odloženo za 21. mart, do kada će biti odlučeno o ovom zahtevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA