Mafija preko masona korumpirala britansku policiju?

U akciji "Tiberije" otkriveno je da su policajci pomagali kriminalcima u zataškavanju dokaza i zastrašivanju svedoka. Otkrivali su i podatke o planiranim operacijama, a za sve usluge primali su novac. Na listi korumpiranih policajaca našlo se 80 imena

  • 4

Britanska mafija koristila je usluge masona kako bi uz njihovu pomoć mogla da podmićuje policiju, otkriva list "Independent", na osnovu detalja iz  izveštaja iz 2002. koji su na sebi imali oznaku "poverljivo".

U akciji "Tiberije" otkriveno je da su policajci pomagali kriminalcima u zataškavanju dokaza i zastrašivanju svedoka. Otkrivali su i podatke o planiranim operacijama, a za sve usluge primali su novac. Na listi korumpiranih policajaca našlo se 80 imena.

Pripadnici kriminalne grupe poznate kao "porodica Adams", kao i bande na čijem čelu je ozloglašeni mafijaš Dejvid Hant mogli su da se ubace u policiju kad god su želeli.

Inače, masoni su širom sveta odavno na glasu kao bratstvo u čijim redovima ima i svih struktura, od policajaca, advokata i sudija.

Ooperacija "Tiberije" iznela je nove dokaze ne samo o njihovom članstvu u masoneriji već i o saradnji sa mafijom.

S druge strane, iz  Skotland Jarda su poručili da je policija posvećena iskorenjivanju korupcije.

- Policija ne toleriše nikakvo ponašanje službenika koje bi moglo da naruši poverenje građana. Odlučni smo u borbi protiv svih oblika korupcije - izjavio portparol policije.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ili preko pokradene vajagre

    21. januar 2014 | 20:58

    Jos uvek nije utvrdjeno kako, al se pouzdano zna da Britanci ne smeju da prilaze suvise blizu uniformisanim licima! Zbog sopstvene sigurnosti!

  • Feki

    21. januar 2014 | 22:46

    To Snodene car si

  • A koga koriste kod nas?

    22. januar 2014 | 11:52

    Kod nas ta "saradnja" radi kao podmazana, samo ne znam da li je masonerija umešana ili 99,9% političara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA