Teroristi slali preteće mejlove Olimpijskim komitetima

Nemačka, Italija, Mađarska i Slovenija danas su prijavile pristigla preteće mejlove u kojima se navodi da će se na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju desiti teroristički napad

  • 1

Olimpijski komiteti Nemačke, Italije, Mađarske i Slovenije izvestili su danas da su primili mejlove preteće sadržine, uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Predsednik Mađarskog olimpijskog komiteta Žolt Borkai je naglasio da Mađari ozbiljno shvataju pretnje terorizmom i da su o tome su obavestili Međunarodni olimpijski komitet i organizatore Igara u Rusiji.

Ubrzo nakon Mađara, oglasio se i Slovenački olimpijski komitet da je primio "pismo u kome se preti terorizmom, napisano na ruskom jeziku", koje su preveli i prosledili policiji.

Nemački i Italijanski olimpijski komiteti saopštili su da su primili iste mejlove kao i njihove kolege, u kojima se preti napadima na predstojećim Olimpijskim igrama.

- Sve dojave o pitanjima bezbednosti uzimamo ozbiljno i u bliskom smo kontaktu sa relevantnim nemačkim vlastima - rekao je nemački portparol Kristijan Klaue.

Zimske olimpijske igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soldier

    22. januar 2014 | 17:02

    Xaxa sa srecom teroristima protiv Rusa :D oni tu bagru saseku po kratkom postupku bez sudjenja, nisu kao nasa polupana nacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA