KAKO DA ZARADITE: Kupite akcije Majkrosofta koje vrtoglavo rastu!

Brokerska kuća FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara za početak trgovanja. Prijavite se i iskoriste ovaj značajan rast kako biste ostvarili što veći profit

  • 12

Ulaganje u akcije "Majkrosofta" može da bude vrlo profitabilno, tvrde iz brokerske kuće FXLider koja svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara za početak trgovanja. Prijavite se i iskoriste ovaj značajan rast akcija "Majkrosofta" kako biste ostvarili dobru zaradu.

 UKOLIKO STE ZAINTERESOVANI PRIJAVITE SE OVDE!

Ana Mihajlović, analitičar kompanije "FXLider" navodi je da ulaganje u akcije "Majkrosofta"  i u godini pred nama veoma dobar potez za sve one koji bi da nešto zarade.

- Sa tržišnom kapitalizacijom od 306.16 milijardi dolara, rastom cene akcija od 35,5% na godišnjem nivou i činjenicom da ju je "Fajnenšel tajms" rangirao na treće mesto od 500 najvećih svetskih kompanija, ulaganje u akcije ove kompanije može biti isplativo - kaže Mihajlović.

Inicijalna javna ponuda održana je 13. 3.1986. i tadašnja cena akcija iznosila je 21 dolar. Od 2013. "Majkrosoft" je dominantan na tržištima operativnih sistema i Ofis softvera.

Kompanija, takodje, proizvodi širok spektar drugih softvera za desktop i servere ali je aktivna i u oblastima koje uključuju internet pretraživanje (Bing), mobilne telefone (Windows Phone OS) i industriju video igrica (Xbox, Xbox360 i Xbox One).

U junu 2012. "Majkrosoft" je ušao i na tržište proizvodnje personalnih računara lansiranjem Surface linije tablet računara.

- Očekivanja kada je ova kompanija u pitanju veoma su visoka. Uz nagoveštaje da će "Soni" koristiti Windows Mobile 8 za Xperia liniju pametnih telefona, izgleda da će "Majkrosoft" ipak biti u mogućnosti da dostigne svoj cilj od 10-15% tržišnog učešća u narednih pet godina uz intenzivne investicije u brend, marketing i verovatno još neke akvizicije - kaže Mihajlović.

Nema dileme da je "Majkrosoftvov" najveći segment po prihodima njegov komercijalni deo (komercijalne licence za Windows, Server, Office 365). Prihodi od komercijalnih licenci imaju rastući trend naročito nakon prelaska na Office 365.

- Istorijski gledano komercijalni deo "Majkrosofta" pokazao je konzistentan rast. Trenutno njegov CRM i Skype ostvaruju fantastičan rast dok je Bing uspeo da osvoji deo američkog tržišta. Trenutno najbrže rastući operativni sistem po procentima je Windows operativni sistem za mobilne uređaje. Potencijal rasta poslovanja "Majkrosofta" u oblasti mobilne telefonije i licenciranja je astronomski. Ova kompanija je prava fabrika novca pri čemu je u stanju da ostvari i nove stope rasta zbog monopolske pozicije kada su u pitanju kancelarijski softveri. Na tržištu teško da postoji alternativa za Word, Excel i PowerPoint "Majkrosofta". Čak i u slučaju da se pojavi neka zaista dobra alternativa, tržišna neafirmisanost softvera već na samom početku bi ga eliminisala - dodaje Mihajlović.

Koristeći svoj monopolski položaj, "Majkrosoft" je u poziciji da utiče na svoj budući uspeh tako da je bilo više nego očekivano da će konkurenti pokušati kroz pravne tužbe da umanje njegov monopolski uticaj. Rizik od daljih tužbi ostaje jedna od najvećih pretnji njegovom monopolskom položaju. Aktuelni primeri su nedavna isplata RealNetworks-u od 361 milion dolara kao i nagodba sa Novell-om.

U četvrtak 23. januara Majkrosoft" će objaviti svoj izveštaj i očekuje se da su prihodi dostigli 23.68 milijardi dolara što bi bilo 10% više nego u istom periodu prošle godine. Cena akcija "Majkrosoft" se trenutno kreće oko 36.7 dolara i u proteklih 12 meseci porasla je 35.5%.

Uključite se i Vi u trgovanje akcijama "Majkrosofta" na svetskoj berzi i iskoriste ovaj značajan rast kako biste ostvarili što veći profit. FXLider svim čitaocima Telegrafa poklanja 50 dolara za početak trgovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T.M.

    23. januar 2014 | 09:16

    Ево све трчим па се саплићем....

  • Vlada

    23. januar 2014 | 12:06

    Koga lazete vi da fxlider daje 50 dolara...registrovao sam se, oni kao poslali na mejl link za registraciju i nista mi nije stiglo....lopovi i prevaranti

  • Petko

    23. januar 2014 | 09:35

    Microsoft ako uskoro ne izbaci besplatan OP sistem gotov je. Google ove godine izbacuje besplatan OP za PC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA