RASPLAKAO SVET: Dečak obrijao glavu zbog najboljeg druga koji boluje od raka (FOTO) (VIDEO)

Kada su pitali Vinsenta Baterfilda zašto je ćelav, on je odgovorio da ne želi da se njegov drug Zak Gosidž, koji boluje od leukemije, oseća kao jedina osoba koja je bez kose

  • 3

Vinsent Baterfild, petogodišnji dečak i učenik prvog razreda iz Misurija, odlučio je da obrije glavu da bi podržao svog najboljeg druga Zaka Gosidža, koji boluje od leukemije.

Zaku je dijagnostikovana akutna limfocitna leukemija u junu prošle godine i od tada je na lečenju hemoterapijom, ali to ga ne sprečava da svakodnevno ide u školu, jer je to mesto na kome može da se druži sa Vinsentom.

Kada su pitali Vinsenta zašto je ćelav, on je odgovorio da ne želi da se Zak oseća kao jedina osoba koja je bez kose.

On se takođe raspitivao o dečakovoj bolesti i saznao je da je lečenje veoma skupo, pa je odlučio da prikupi novac i prodao šalove koje su pravili njegovi roditelji, zaradivši tako 150 evra.

Drugari rak, leukemija, rak

Na pitanje šta je to prijateljstvo, Vinsent je pogledao svog prijatelja Zaka i rekao "To je lepa stvar".

Akutna limfocitna leukemija je rak belih krvnih zrnaca, koji napada krv ili koštanu srž. Na prognozu ove bolesti utuče starost bolesnika, pa je prognoza kod dece između 3 i 10 godina povoljna i preko 50 odsto dece tog uzrasta se izleči hemoterapijom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DREAM

    23. januar 2014 | 14:43

    Pravo,iskreno prijateljatvo.Iskrena,bezuslovna ljubav!Saosecajnost za druge je takva retkost u svakodnevnici ludila koje nas okruzuje!Na zalost.

  • Т.М.

    23. januar 2014 | 14:58

    Нек потпуно пређе на исхрану искључиво цеђеним воћем и поврћем и да батали хемотерапију одмах и живеће.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA